Na hlavný obsah

SNS stále nemá definitívny zoznam kandidátov na nových ministrov

Andrej Danko priblížil, že nový rezort nepovedie Ján Krišanda.

SNS stále nemá definitívny zoznam kandidátov na nových ministrov
Predseda SNS Andrej Danko. Foto: RTVS

Príprava kompletného zoznamu nových ministrov pre prezidentku sa predlžuje. Predseda SNS Andrej Danko opäť potvrdil, že strana za Rudolfom Huliakom stojí. Zároveň vyhlásil, že Ján Krišanda nepovedie nové ministerstvo pre šport a cestovný ruch.

Podmienkou prezidentky Zuzany Čaputovej na vymenovanie novej vlády je zoznam ministrov spolu s novým menom šéfa envirorezortu namiesto Huliaka, ktorého odmietla vymenovať. Ako pokračuje rokovanie so SNS, Robert Fico (Smer-SD) novinárom nechcel prezradiť.

„O veciach sa rokuje a trochu to teraz preženiem, ale keďže pani prezidentka nechce vládu vymenovať, tak teraz ideme za pánom Šimečkom, že či by to za nás nezobral,“ povedal predseda Smeru Fico.

Aktuálnu situáciu pri skladaní vlády SR sledovali redaktorky RTVS Katarína Wildová a Karolína Janičíková:

V sídle SNS bolo rušno. Najprv si podávali kľučku viacerí poslanci zvolení za SNS, ktorí nie sú členmi strany. Medzi nimi Rudolf Huliak, Martina Šimkovičová či Tomáš Taraba. Práve o ňom sa hovorí ako o ďalšom kandidátovi na ministra životného prostredia.

„Vôbec sa nebudem vyjadrovať o tom, kto je v hre, aké mená. Ešte sme neuzavreli túto otázku. Zhodli sme sa, že sa dohodneme do zajtrajšieho dňa,“ priblížil Tomáš Taraba. „Všetko sa dozviete v pravý čas,“ povedal Rudolf Huliak. Na to otázku, či to bude v utorok (24. 10.), odpovedal: „Áno.“

Danko potvrdil, že definitívne stanovisko dá strana v utorok. Vyhlásil, že ak nemala prezidentka problém vymenovať za ministra Jána Budaja, nerozumie jej výhradám k Rudolfovi Huliakovi.

„My máme rôzne varianty, od toho, že môžeme podporiť vládu Smeru a Hlasu a byť tichým koaličným parterom. Odmietame to, aby nám prezidentka určovala, ktorý kandidát má za SNS vykonávať mandát,“ uviedol Danko.

Krišanda nebude šéfom nového rezortu

Šéf národniarov potvrdil, že s Robertom Ficom nerokujú len o menách ministrov, ale aj o vzniku a fungovaní nového ministerstva pre šport a cestovný ruch.

„Všetko je v hre, nerobte konšpirácie. Krišanda nebude ministrom cestovného ruchu a športu. To ste povedali vy. Ja som povedal, že bude štátny tajomník. Potrebujeme ubezpečenie od Roberta Fica, že veci, ktoré sme sa dohodli, aj v súvislosti s programovým vyhlásením aj s nomináciami, budú platiť,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko