Na hlavný obsah

V egyptskej Tabe, ktorú zasiahla raketa, sú aj Slováci. Česká cestovná kancelária evakuuje stovky turistov

Čedok vysiela tri charterové lety.

Česká cestovná kancelária Čedok v reakcii na incident v letovisku Taba oznámila, že z Egypta evakuuje 500 turistov. Slovenské cestovné kancelárie v Tabe vycestovaných turistov nemajú, avšak medzi turistami Čedoku sú aj Slováci. Uviedol to prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Roman Berkes.

Cestovná kancelária susednej krajiny vyšle na evakuáciu tri charterové lety. Medzi šiestimi ľuďmi, ktorí utrpeli po dopade rakety zranenia, Česi nie sú. Správu priniesla spravodajkyňa RTVS v Prahe Katarína Vítková. Za normálnych okolností tento typ letu do destinácie nelieta.

Informácie o počte Slovákov v Tabe priniesol generálny riaditeľ kancelárie Čedok Stanislav Zeman:

Riaditeľ kancelárie Čedok Stanislav Zeman priblížil, že v letovisku sa nachádza 24 Slovákov. Medzi ľuďmi, ktorí využijú charterové lety budú aj občania Rakúska. Ich situácia sa podľa Berkesa vyrieši spomínanou českou cestovnou kanceláriou. Opísal aj, ako by mali Slováci v Tabe postupovať, ak chcú odísť.

„Musí kontaktovať buď cestovnú kanceláriu, ministerstvo zahraničných vecí, alebo našu asociáciu. Do tejto chvíle s našou asociáciou nebol žiadny kontakt či už s klientom, alebo nejakou cestovnou kanceláriou so žiadosťou o pomoc alebo riešenie situácie,“ povedal.

Slovenské cestovné kancelárie do Taby v súčasnosti neposkytujú zájazdy. Ide predovšetkým o letnú destináciu. Čo sa týka letov zo Slovenska by teda nemali nastať žiadne zmeny, a to ani pri letoch do Hurgady.

Bližšie informácie o situácii v Tabe priniesla redakcia Aktuálne :24 spolu so spravodajkyňou RTVS v Prahe Katarínou Vítkovou a prezidentom SACKA Romanom Berkesom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko