Na hlavný obsah

Nahí Česi poburujú Poliakov: Má to zlý vplyv na deti, odkazujú príliš liberálnym návštevníkom

Ľudia v Česku majú vraj liberálnejší prístup k nahote ako Poliaci.

Nahí Česi poburujú Poliakov: Má to zlý vplyv na deti, odkazujú príliš liberálnym návštevníkom
(ilustračná fotografia) Foto: TASR/Ján Krošlák

Správa plaveckého bazéna v poľskom Prudníku požiadala návštevníkov z Česka, aby sa prezliekali v kabínkach, a nie v spoločných šatniach. Podľa vedenia športového areálu to má zlý vplyv najmä na deti, napísala Nová Trybuna Opolska na svojej internetovej stránke.

V šatniach pri bazéne Sójka v Prudníku ležiacom za hranicami s Českom sú síce oddelené šatne pre mužov a ženy, je však zvykom, že ak sa návštevníci prezliekajú zo spodnej bielizne do plaviek, idú do kabínky.

To plavci z Česka nerobili a prezliekali sa priamo pri skrinkách. „Tie isté šatne využívajú deti s rodičmi alebo deti prichádzajúce na plavecké kurzy,“ vysvetlila Malgorzata Haleková-Malinowská, riaditeľka poľskej športovej agentúry, prečo sa pri bazéne objavila výzva smerujúca na českých návštevníkov.

Podľa Nowej Trybuny Opoľskej majú ľudia v Česku liberálnejší prístup k nahote ako Poliaci. V českých bazénoch panuje väčšia tolerancia ohľadom prezliekania. Ako príklad uvádza bazén v Českej Vsi pri Jeseníku, kde v pánskej šatni nie sú oddelené miesta na prezliekanie. Tie sú len v dámskej šatni.

Istý poľský návštevník bazéna v Českej Vsi sa pozastavoval nad situáciou, keď otec do sprchy priviedol niekoľkoročnú dcéru, hoci sa tam umývali nahí muži. Vraj to bola nepríjemná situácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet