Na hlavný obsah

Tragédia na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežil vodič (†58) osobného auta

Zrejme nerešpektoval závory ani svetelnú signalizáciu.

Tragédia na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežil vodič (†58) osobného auta
Pri zrážke s vlakom vyhasol život vodiča osobného vodiča. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Tragicky sa skončila zrážka osobného auta s vlakom, ktorá sa stala v utorok (14. 11.) na železničnom priecestí v okrese Trebišov. Polícia Slovenskej republiky na svojom facebooku informovala, že nehodu neprežil 58-ročný vodič osobného vozidla. Podľa všetkého nerešpektoval závory ani svetelnú signalizáciu.

„Vodič podľa doterajších zistení pravdepodobne nerešpektoval vodorovnú polohu dvojitých závor a funkčnú svetelnú a zvukovú signalizáciu. Vošiel tak do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vlaku,“ priblížila polícia.

Rušeň s pripojenými štyrmi osobnými vozňami narazil do zadnej ľavej časti osobného auta. Vo vlaku bolo v čase nehody pätnásť cestujúcich, nikto z nich sa nezranil. „Žiaľ, 58-ročný vodič vozidla utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol,“ skonštatovala polícia.

Zároveň apelovala na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby „rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na železničných priecestiach, zvýšili pozornosť a boli opatrní pri vchádzaní a prejazde cez priecestia“.

Na snímkach z miesta nehody je vidieť masívne poškodenie osobného auta aj rušňa:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny