Na hlavný obsah

Adrenalín, ľútosť aj hnev. Záchranár Marek opísal situáciu v pražskej nemocnici po útoku na univerzite

Udalosť podľa neho utriasla aj so skúsenejšími kolegami.

Adrenalín, ľútosť aj hnev. Záchranár Marek opísal situáciu v pražskej nemocnici po útoku na univerzite
Zásah záchranárov po streľbe na Filozofickej fakulte v Prahe. Foto: TASR/AP

„Nič horšieho som vo svojej kariére nevidel,“ opísal na sociálnej sieti situáciu v pražskej nemocnici Motol po štvrtkovom krvavom útoku na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v centre Prahy záchranár Marek Dvořák.

„Mieša sa vo mne adrenalín, ľútosť aj hnev. Videl som tu veľa skúsených lekárov, so slzami na kraji. Videl som dnes veci, ktoré musím ešte vnútorne spracovať,“ uviedol s tým, že v nemocnici fungovalo všetko ako malo. Vyzdvihol pritom prácu všetkých pracovníkov.

Českom otriasol najtragickejší útok v dejinách. Mladý študent spustil na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe streľbu, v dôsledku čoho prišlo o život 14 ľudí. Útok si vyžiadal ďalších 25 zranených.

Tých podľa Českej televízie rozviezli do viacerých pražských nemocníc. Sedem osôb ošetrujú vo Fakultnej nemocnici v Motole, štyroch v Nemocnici Na Františku, ktorá je k fakultne najbližšie a po troch zranených prijali Fakultná nemocnica Bulovka a Ústredná vojenská nemocnica a dve osoby skončili vo Všeobecnej fakultnej nemocnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet