Na hlavný obsah

Chlapec, ktorý bol nezvestný šesť rokov, sa do Británie vráti v sobotu popoludní. Jeho matka by mohla byť vo Fínsku

Nezdá sa, že by bol týraný.

Šesť rokov nezvestný britský tínedžer Alex Batty, ktorého tento týždeň našli vo Francúzsku, sa do Británie vráti v sobotu (16. 12.) neskoro popoludní. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na prokuratúru v meste Toulouse.

Batty odletí z Toulouse do britskej metropoly Londýn v sprievode niekoľkých britských policajtov, uviedol sudca Antoine Leroy.

Batty pochádza zo severoanglického mesta Oldham. V stredu večer mu zastavil vodič v horskej oblasti južného Francúzska. Mladík kráčal po kraji cesty blízko Toulouse a pôsobil vyčerpane. Vodič dodávky ho preto odviezol na policajnú stanicu.

Podľa vodiča Fabiena Accidiniho mu tínedžer povedal, že ho „uniesli“ a žil v „duchovnej komunite“ v Španielsku. Pred dvoma rokmi sa presťahovali do Francúzska. Tínedžer mu vysvetlil, že sa rozhodol odísť, aby mohol „žiť normálny život, vidieť znovu starú mamu a mať normálnu budúcnosť“.

Podľa polície chlapca uniesla jeho matka a starý otec v roku 2017 pod zámienkou, že idú na dovolenku do Španielska. Potom žili v komunitách s alternatívnym spôsobom života v Španielsku a vo francúzskych Pyrenejach. Alexovým zákonným zástupcom je jeho stará mama.

Zdravotný stav tínedžera je dobrý a nezdá sa, že by ho v období od svojho únosu týrali. Jeho matka, Melanie Battyová, sa ešte nenašla a mohla by byť vo Fínsku, dodal Leroy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet