Na hlavný obsah

A. Danko o kandidatúre v prezidentských voľbách: Nie je vylúčené, že ma tak nahnevá Fico s Pellegrinim, že do toho pôjdem

Šéf SNS nevidí problém kandidovať aj do europarlamentu.

A. Danko o kandidatúre v prezidentských voľbách: Nie je vylúčené, že ma tak nahnevá Fico s Pellegrinim, že do toho pôjdem
Predseda SNS Andrej Danko. Foto: RTVS

Predseda SNS Andrej Danko naďalej uvažuje o prezidentskej kandidatúre. Urobí tak, ak sa politicky nedohodne so stranami Smer-SD a Hlas-SD. Šéf národniarov nevidí problém v tom, ak by kandidoval za prezidenta aj za poslanca Európskeho parlamentu.

„Chcel som podporiť Petra Pellegriniho (Hlas-SD) a politicky sa dohodnúť. Odmietol to pri podpise koaličnej zmluvy. Doteraz nevieme, či ide alebo,“ uviedol predseda SNS.

Expredseda NR SR a jej súčasný podpredseda naďalej nevylučuje, že by sám kandidoval v prezidentských voľbách. „Nie je vylúčené, že ma tak nahnevá Fico s Pellegrinim, že do toho pôjdem. Ak Fico nechce byť prezidentom a kalkuluje, že Pellegrini sa posunie a Hlas sa oslabí, tak nebudem v týchto veciach ticho,“ skonštatoval.

Danko však nemá 15 poslancov, ktorí by ho mohli na prezidentského kandidáta nominovať. Bude preto musieť vyzbierať 15-tisíc podpisov od občanov. Tvrdí, že keď to vyskúšal, vyzbieral za tri dni tisíc podpisov. Do ostrého zberu podpisov by sa strana pustila hneď, kedy by nedošlo k dohode s predsedami Smeru a Hlasu.

Pozrite si celý koncoročný rozhovor s predsedom SNS a podpredsedom NR SR Andrejom Dankom v relácii Téma :24. Rozprávala sa s ním redaktorka RTVS Nina Janešíková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko