Na hlavný obsah

Ľudia sa na Štedrý deň rozhodli potešiť seba aj štvornohých priateľov. Pred bratislavským útulkom sa tvoril rad

V útulkoch sú zvieratá, ktoré tam trávia čas už roky.

Ľudia sa na Štedrý deň rozhodli potešiť seba aj štvornohých priateľov. Pred bratislavským útulkom sa tvoril rad
Na snímke pes z bratislavského útulku. Foto: RTVS

V Bratislavskom útulku Slobody zvierat dnes stál na prechádzky rad. Množstvo Bratislavčanov sa rozhodlo spríjemniť sviatočný deň sebe, aj opusteným tvorom. Útulok má 200 psích obyvateľov a tak sú vďační za každého dobrovoľníka, ktorý im dopraje pohyb.

Mnohí ľudia sa tento rok začali psov zrejme z ekonomických dôvodov zbavovať. Len v útulkoch Slobody zvierat sa na celom Slovensku nachádza viac ako tritisíc psov. Aj ten bratislavský praská vo švíkoch. Zamestnanci napriek snahe nestihnú každý deň zobrať von všetkých jeho obyvateľov.

„Je dobré, že sa o nich tak pekne starajú, tak aj ja chcem priložiť ruku k dielu,“ povedal jeden z dobrovoľníkov. Sú psy, ktoré trávia v Slobode zvierat už ôsme Vianoce. Staré, veľké, obyčajné. O niektoré zvieratá nie je záujem. Nie pre komplikovanú povahu, ale pre ich výzor a vek.

„Medzi také psíky patrí aj náš Macho, ktorého tu mám teraz na vôdzke, je to tiež psí senior,“ priblížila koordinátorka kampaní v Slobode zvierat Kristína Devínska. „Starší psík je istota v tom, že už si beriete od nás ako keby vyprofilované zvieratko. Určite sme až dvakrát vďační za takéto adopcie,“ dodala.

Okrem skutočných adopcií je možné si v Slobode zvierat adoptovať zvieratko aj virtuálne. Človek si vyberie psa z galérie a pravidelne mu každý mesiac pošle nejaký finančný dar podľa vlastného uváženia. Sloboda zvierat potom darcu pravidelne informuje, ako sa „jeho“ psíkovi darí a kedykoľvek ho môže prísť aj navštíviť.

Do psieho útulku v Bratislave sa pre reláciu RTVS Aktuálne :24 bola pozrieť redaktorka Natália Krížová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny