Na hlavný obsah

Manželský pár v Nemecku prekonal rekord. V dome majú stovky ozdobených vianočných stromčekov

Sú vo všetkých miestnostiach domu - od pivnice po podkrovie.

Manželský pár v Nemecku prekonal rekord. V dome majú stovky ozdobených vianočných stromčekov
Vianočné stromčeky v dome nemeckého páru. Foto: RTVS

Manželský pár v Nemecku vytvoril svetový rekord v počte ozdobených vianočných stromčekov. Vo svojom rodinnom dome v dolno-saskom Rintelne ich majú Susanne a Thomas Jerominovci úctyhodný počet – 555. Sú vo všetkých miestnostiach domu – od pivnice až po podkrovie.

Nenápadný dom v dolno-saskom Rintelne na severozápade Nemecka v sebe skrýva žiarivé vianočné tajomstvo. Zatiaľ čo zvonka je pripevnený jednoduchý transparent, vo vnútri domu sa nachádza 555 ozdobených vianočných stromčekov všetkých tvarov, veľkostí a farieb. Svetový rekord potvrdil manželom aj špeciálny úrad.

„Vážená rodina Jerominovcov, nemecký Inštitút rekordov potvrdzuje nový svetový rekord. V celom dome je 555 ozdobených vianočných stromčekov. Toto je váš certifikát. A my vám blahoželáme,“ uviedol člen výboru z Inštitútu svetových rekordov Olaf Kuchenbecker.

Rekordnému počtu vyzdobených stromčekov sa v relácii Správy :24 venoval redaktor RTVS Tibor Macák:

Prvý svetový rekord dosiahol 57-ročný Thomas Jeromin pred dvomi rokmi, keď vyzdobili 444 vianočných stromčekov. Na budúci rok si dal cieľ, že ich bude 600.

„Predpokladám, že o rok ich bude ešte viac. Moja manželka síce bola najprv proti, ale napokon povedala, že to bude čerešnička na torte, takže uvidíme,“ povedal držiteľ rekordu.

Stromčeky rôznych motívov

S výzdobou stromčekov začína vyučený kuchár už v lete. Nejde pritom len o bežné vianočné ozdoby ako gule či hviezdy, ale aj tematicky zameraná výzdoba na motívy filmov Hviezdne vojny či Batman.

„Robím to preto, lebo sa mi to páči a aj pritom relaxujem. Rád sedím vnútri domu a pozerám sa na tie stromčeky. Inak by som ich zdobil vonku tak, ako všetci ostatní. Ja som ich chcel mať vnútri, aby som sa na stromčeky mohol stále pozerať,“ vysvetlil Jeromin.

Stovky vianočných stromčekov majú Jerominovci vyzdobené do sviatku Troch kráľov. Ich dom sa stal medzičasom aj zastávkou mnohých turistov, a to nielen z Nemecka, ale aj zo zahraničia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet