Na hlavný obsah

Napriek finančnej kríze otvorili v Košiciach verejné klzisko. Minulý rok vykázalo tisícové straty

Ľadovú plochu otvorili na Štedrý deň.

Napriek finančnej kríze otvorili v Košiciach verejné klzisko. Minulý rok vykázalo tisícové straty
Klzisko v Košiciach. Foto: RTVS

Klzisko v mestskom parku v Košiciach nakoniec otvorili. Mesto je v krízovom režime a škrtá, kde sa dá. Prevádzka ľadovej plochy nie je zisková. Vlani mali stratu takmer 50-tisíc eur.

Otvoriť, či neotvoriť. Túto otázku si mesto kládlo ešte na začiatku decembra. Už vtedy totiž malo byť klzisko podľa plánov otvorené, rovnako ako v minulých sezónach. Konečné rozhodnutie nakoniec padlo a mesto sa rozhodlo spustiť jeho skúšobnú prevádzku presne na Štedrý deň.

„Spoločnosť TEHO mestská spoločnosť, ktorá prevádzkuje toto ihrisko, urobila ekonomickú analýzu, ako sa to dá urobiť so zníženými nákladmi. Bola by obrovská škoda to neotvoriť pretože už tie mantinely na hokej na tom klzisku boli pripravené,“ uviedol hovorca Košíc Dušan Tokarčík.

Košickému klzisku sa v Správach RTVS venovala redaktorka Nikoleta Ferková:

Tento rok by mohla byť strata na prevádzke ľadovej plochy o čosi menšia ako vlani. Mesto vidí ekonomicky prínos aj v Majstrovstvách Československa v rybníkovom hokeji, kde na ľadovej ploche bude súťažiť 30 tímov. Aby mali z čoho ľadovú plochu udržiavať, zvýšiť museli aj ceny vstupeniek o 50 centov.

Cez prázdniny sa klzisko pod holým nebom v košickom mestskom parku zaplnilo už doobeda. Na ľade korčuľovali väčšinou rodiny s deťmi.

Košický magistrát prisľúbil, že klzisko v mestskom parku ostane otvorené do polovice januára medzi 9.00 a 20.00 h. Ak to počasie dovolí a záujem Košičanov bude aj naďalej vysoký, nevylučujú, že jeho prevádzku predĺži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny