Na hlavný obsah

Premiér: Ak sa Peter Pellegrini rozhodne kandidovať za prezidenta SR, strana Smer-SD ho podporí

Samotný Fico o kandidatúre podľa svojich slov neuvažuje.

Premiér: Ak sa Peter Pellegrini rozhodne kandidovať za prezidenta SR, strana Smer-SD ho podporí
Premiér Robert Fico (Smer-SD) a predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR/Jakub Kotian

Ak sa predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini rozhodne kandidovať za prezidenta SR, strana Smer-SD ho podporí. Premiér a predseda Smeru Robert Fico to uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Samotný Fico o kandidatúre podľa svojich slov neuvažuje.

„Ja som Petrovi Pellegrinimu podal ruku a povedal som: Pán predseda, ak pôjdeš kandidovať na prezidenta, tak máš podporu strany Smer-SD,“ vyhlásil premiér. Ako dodal, táto téma nebola súčasťou rozhovorov o zostavovaní vlády.

Priama voľba prezidenta by podľa premiéra mala zostať aj do budúcnosti. „Možno sa treba skôr rozprávať o tom, či priamo zvolený prezident by nemal mať ešte silnejšie právomoci,“ skonštatoval.

Fico zároveň avizoval zámer integrovať do Smeru malé politické strany, ktoré sa hlásia k ľavicovému spektru. V posledných rokoch už podľa neho Smer integroval sedem politických subjektov. „Mám predstavu o dvoch-troch stranách, kde už aj pomaly diskutujeme, že by sme to zintegrovali,“ načrtol. Dodal, že nehovorí o strane Hlas-SD.

Predseda vlády zároveň potvrdil, že v pondelok (4. 12.) bude telefonovať s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Počuť chce, ako by Slovensko mohlo pomôcť, nie však vojensky.

Premiér Robert Fico bol hosťom politickej diskusnej relácie RTVS Sobotné dialógy:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko