Na hlavný obsah

VIDEO: Tatar po dvoch mesiacoch ukončil strelecké suchoty, Kelemen s prvým bodom v ročníku

John Tavares zaznamenal jubilejný 1000. bod v NHL.

VIDEO: Tatar po dvoch mesiacoch ukončil strelecké suchoty, Kelemen s prvým bodom v ročníku
Na sníme Tomáš Tatar v drese Colorada. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil prvý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Útočníkovi Colorada sa podarilo skórovať v noci na utorok v 26. zápase v drese Avalanche, ktoré zdolalo doma Calgary 6:5. Jeho krajania v tíme súpera Martin Pospíšil a Adam Ružička nebodovali. Prvý bod v novej sezóne si pripísal útočník Miloš Kelemen. Jeho asistencia však Arizone nestačila, na ľade Buffala prehrala 2:5.

Tatar čakal na ukončenie streleckých suchôt dva mesiace. Presadil sa v 19. minúte, keď si nakorčuľoval medzi kruhy a skóroval po prihrávke Rossa Coltona spoza bránky. Bol to jeho deviaty bod v sezóne, na konte má už osem asistencií. Colorado dokázalo v tretej tretine otočiť z 3:5 a zabodovalo naplno po dvoch prehrách.

V tabuľke Centrálnej divízie sa udržalo na prvom mieste. Avalanche prehrávali po dvoch tretinách 3:5, no v záverečnej časti dokázali otočiť nepriaznivý stav v priebehu necelých štyroch minút. Do štatistík sa zapísala každá formácia, no najvýraznejší podiel na víťazstve mal trojbodový (1+2) fínsky útočník Mikko Rantanen.

Úspešnú otočku dokonal v 56. minúte center elitného útoku Nathan MacKinnon. „Z tohto zápasu si môžeme vziať veľa pozitívnych vecí. Nikto nepochyboval, aj za stavu 3:5 sme stále tlačili a zachovali si dobrý prístup,“ uviedol pre oficiálnu webovú stránku nhl.com MacKinnon, ktorý s 39 bodmi (12+27) vedie produktivitu tímu.

Asistencia Kelemena Arizone k bodom nepomohla

Kelemen sa presadil v deviatom zápase sezóny, ale jeho prvá asistencia v kariére tretiu prehru Arizony v sérii odvrátiť nepomohla. Slovenský krídelník odohral 8:22 minúty a zapísal si mínusový bod.

Sabres rozhodli o svojom triumfe v prostrednej časti hry, v ktorej sa strelecky presadili až trikrát. Darilo sa najmä štvrtému útoku, pričom dvojica Eric Robinson a kapitán Kyle Okposo zaknihovali bilanciu 1+2, center Peyton Krebs mal na konte jeden presný zásah. „Všetci sme boli odhodlaní, ale musíme sa uistiť, že budeme mať rovnaké nastavenie aj v ďalších zápasoch,“ povedal Okposo.

Tavares zaznamenal 1000. bod v NHL

Jubilejný 1000. bod v NHL zaznamenal John Tavares. Center Toronta mal proti svojmu bývalému tímu New Yorku Islanders bilanciu 1+1, Maple Leafs však prehrali 3:4 po predĺžení. „Je to pre neho úžasný úspech a niečo, na čo by mal byť nesmierne hrdý. Nie je to ľahké dosiahnuť, no on má neuveriteľnú kariéru a zaslúžil si zažiť takýto výnimočný moment,“ poznamenal na adresu Tavaresa jeho bývalý spoluhráč z čias pôsobenia v Islanders Casey Cizikas.

Dallas, ktorého výsledky sú ako na hojdačke, mal duel s Detroitom pevne vo svojich rukách a triumfoval 6:3. Najväčšiu zásluhu na tom mal obranca Miro Heiskanen, ktorý si pripísal dva góly a jednu asistenciu.

Dvadsaťštyriročný fínsky zadák bol rád, že jeho tím sa dokázal otriasť z vysokej prehry nad Vegas (1:6): „Je to naozaj dôležité. Zápas proti Vegas nebol pre nás dobrý. Myslím, že teraz sme odohrali výborných 60 minút, celý zápas sme tvrdo pracovali a zaslúžene vyhrali. Môže to byť pre nás odrazový mostík.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport