Na hlavný obsah

Vodička zrazila na priechode v Trenčíne matku s dcérou. Staršia žena bojuje v nemocnici o život

Polícia okolnosti nehody vyšetruje.

Vodička zrazila na priechode v Trenčíne matku s dcérou. Staršia žena bojuje v nemocnici o život
Na snímke miesto nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Život ohrozujúce zranenia utrpela vo štvrtok (21. 12.) pred 17.00 h po zrážke s osobným autom na priechode pre chodcov na Hodžovej ulici v Trenčíne 55-ročná chodkyňa. Zranila sa i jej 22-ročná dcéra.

Polícia okolnosti nehody vyšetruje, začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

„Vodička osobného auta Toyota Yaris jazdila v smere od ulice Martina Rázusa, keď na priechode pre chodcov došlo k zrážke s 55-ročnou a 22-ročnou ženou. Po náraze ženy odhodilo na vozovku,“ uviedli policajti.

Staršia žena s vážnymi zraneniami skončila v nemocnici, kde bojuje o život. Jej dcéru rovnako hospitalizovali, avšak je mimo ohrozenia života. „Dychová skúška 59-ročnej vodičky bola negatívna. Príčiny, okolnosti a miera zavinenia dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ doplnila polícia.

Chodcom pripomína, aby mysleli na svoju bezpečnosť. „Aj keď prechádzate cez priechod pre chodcov, uistite sa, že je to pre vás bezpečné. Spoliehať sa na to, že máte prednosť, nestačí. Ak spraví chybu vodič, väčšinou si to odnesú len plechy. Vám však ide o život,“ zdôraznila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny