Na hlavný obsah

Tragédia na populárnej austrálskej pláži: Mladého surfera (†14) napadol žralok

Tento rok ide o tretí smrteľný úrok žralokov v Južnej Austrálii.

V Južnej Austrálii útočil žralok. Vyžiadal si život 14-ročného surfera. Tragédia sa stala vo štvrtok (28. 12.) okolo 13.30 h miestneho času pri pobreží štátu Južná Austrália. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa austrálske médiá.

Nešťastie sa stalo pri pláži Ethel Beach ležiacej západne od mesta Adelaide, ktorá je obľúbená medzi sufrermi. Chlapec bol v tom čase asi 40 metrov od pobrežia. Z vody ho vytiahli s vážnymi zraneniami bez známok života.

Žraloky boli spozorované v tejto oblasti aj pred dvoma dňami. Zrejme lovili lososy, ktorých je v súčasnosti v miestnych vodách viac ako zvyčajne. „Za 22 rokov som tu videl veľa žralokov, ale toto je prvý smrteľný útok,“ povedal pre televíziu ABC miestny surfer.

Ide o tretí smrteľný útok žraloka v štáte Južná Austrália v tomto roku. Telá obetí predchádzajúcich útokov z mája a októbra sa doteraz nenašli. V novembri pri pobreží Južnej Austrálie napadol žralok 32-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne zranenie hlavy. V októbri prežila 64-ročná žena útok s vážnym zranením nohy.

Vzhľadom na zvyšujúci sa počet útokov v tomto regióne sa ozvali hlasy volajúce po lepšej ochrane surferov a kúpajúcich sa. Na rozdiel od iných štátov v Južnej Austrálii pláže nechránia pred žralokmi siete alebo iné prostriedky. Robí sa však letecké hliadkovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet