Na hlavný obsah

Cez ukrajinskú hranicu prenikli ruskí sabotéri. V Andrijivke zabili dvoch civilistov v ich aute

Obeťami útoku sú súrodenci.

Cez ukrajinskú hranicu prenikli ruskí sabotéri. V Andrijivke zabili dvoch civilistov v ich aute
Ilustračná snímka - ruskí vojaci. Foto: TASR/AP

Ruskí sabotéri zastrelili v sobotu (27. 1.) dvoch ľudí v ukrajinskej dedine, do ktorej prenikli cez neďalekú hranicu. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP.

K útoku došlo v dedine Andrijivka v ukrajinskej Sumskej oblasti vnútri päťkilometrovej nárazníkovej zóny pri hranici s Ruskom, ktorej obyvateľov Kyjev vyzval na evakuáciu.

„Dnes ráno nepriateľská prieskumná a sabotážna skupina brutálne a cynicky zastrelila brata a sestru,“ uviedla vo vyhlásení správa Sumskej oblasti. Ukrajinská generálna prokuratúra oznámila, že obeťami sú 54-ročný muž a 68-ročná žena, ktorých zabili v ich aute.

Ukrajinskí predstavitelia predtým informovali, že pri ruských útokoch na východe a juhu krajiny zahynuli ďalších najmenej traja civilisti. Moskva, ktorá popiera útoky na civilistov, sa k správam nevyjadrila. Ukrajinská armáda v sobotu uviedla, že ruské ozbrojené sily zintenzívnili útoky zamerané na dobytie ukrajinských miest a dedín.

Druhý deň po sebe uskutočnili 50 bojových operácií, napísal v sobotu na Telegrame brigádny generál Olexandr Tarnavskyj, ktorý sa zjavne zmieňoval o južnej časti Doneckej oblasti. Podľa jeho slov sa zvýšil aj počet vzdušných útokov, informovala agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet