Na hlavný obsah

Legendárny Elvis opäť ožije: Kráľ rock’n’rollu znova vystúpi vďaka virtuálnej realite

Interaktívnu šou chystajú v novembri.

Legendárny Elvis opäť ožije: Kráľ rock’n’rollu znova vystúpi vďaka virtuálnej realite
Elvis Presley. Foto: RTVS

Legendárny americký spevák a hudobník Elvis Presley sa po takmer 50 rokoch od svojej smrti vráti na koncertné pódium. Vďaka virtuálnej realite a umelej inteligencii ho fanúšikovia opäť uvidia vo veľkolepej interaktívnej šou, ktorú chystajú v Londýne v novembri tohto roku. Podľa organizátorov pôjde o poctu kráľovi rock’n’rollu, ktorý by sa 8. januára dožil 89 rokov.

Kráľ rock´n´rollu Elvis Presley zažil comeback, teda návrat na koncertné pódiá, v roku 1968. Tento rok sa jeho fanúšikovia, ktorí ho nemohli vidieť počas jeho života, môžu tešiť na niečo podobné. Britská spoločnosť Layered Reality pripravuje veľkolepú šou. Jej vrcholom bude koncertný zážitok jediný svojho druhu.

„Uvidíte Elvisa v jeho životnej veľkosti, ktorého vytvorila umelá inteligencia, ako spieva a hrá svoje najväčšie hity,“ priblížil generálny riaditeľ spoločnosti Andrew McGuinness.

Novému vystúpeniu Elvisa Presleyho sa v reportáži v Správach :24 venoval redaktor RTVS Pavel Achs:

Spoločnosť získala prístup k tisíckam osobných fotografií a hodinám domáceho videa kráľa rock’n’rollu. Vďaka tomu môže vytvoriť nové predstavenie Elvisa Presleyho, aké ešte nikto nevidel.

„Návštevníci, ktorí prídu do centra Londýna, sa vydajú na cestu Elvisovým životom. Ožije prostredníctvom divadla s veľkými zložitými kulisami, s hercami a množstvom technológií. Šou doplní rozšírená realita a viaczmyslové efekty. Vďaka prístupu k osobnému archívu Elvisa sme mohli pochopiť človeka, ktorý sa skrýval za ikonou kráľa rockenrollu. Bude to oslava jeho života,“ opísal McGuinness.

Šou pod názvom „Elvis Evolution“ sa po novembrovej premiére v Londýne presunie do viacerých miest. Medzi nimi nebudú chýbať Las Vegas, Tokio či Berlín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet