Na hlavný obsah

O post prezidenta zabojuje aj Igor Matovič: Veľké šance na úspech nemám, no kampaň chcem trochu „okoreniť“

Svojim protikandidátom chce klásť nepríjemné otázky.

O post prezidenta zabojuje aj Igor Matovič: Veľké šance na úspech nemám, no kampaň chcem trochu „okoreniť“
Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič v Prezidentskom paláci. Foto: TASR/Jakub Kotian

Do prezidentských volieb posiela svojho kandidáta aj hnutie Slovensko. Je ním predseda hnutia Igor Matovič, ktorý o tom informoval v stredu (31. 1.) na tlačovej konferencii. Veľké šance si nedáva, no prebiehajúcu prezidentskú kampaň chce trochu „okoreniť“.

„Nebojte sa, nevidíte pred sebou budúceho prezidenta,“ začal Igor Matovič tlačovú konferenciu, na ktorej informoval o svojej prezidentskej kandidatúre. Byť prezidentom údajne nie je jeho cieľom ani snom. Veľké šance na úspech podľa vlastných slov nemá. „Som realista. Viem že nemám šancu postúpiť do druhého kola,“ povedal.

Nie je podľa neho možné, aby sa kandidát, ktorý „včera ešte kandidátom nebol, no dnes už je, stal relevantným súperom alebo prípadným postupujúcim do druhého kola“.

Do kampane ide s tým, že chce „držať chrbát demokratickému kandidátovi“ a ostatným kandidátom klásť „nepríjemné, no adekvátne otázky“. Dodal, že v kampani nejde škodiť ďalšiemu kandidátovi Ivanovi Korčokovi, ale ani on sa údajne nevyhne Matovičovým „nepríjemným“ otázkam.

Svojou kandidatúrou chce „okoreniť“ samotnú prezidentskú kampaň. „Do rôznych jedál sa pridáva bobkový list, ale nikto ten bobkový list neje. Bez neho by to jedlo ale nemalo tú pravú chuť,“ povedal.

Kampaň si podľa neho zaslúži „dávku pravdy“. „A to som pripravený urobiť, s tým som do politiky išiel,“ vysvetlil.

Kandidátom bude aj Patrik Dubovský

Poslanci z klubu Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia (KÚ) podporili nielen kandidatúru Igora Matoviča, ale aj historika Patrika Dubovského.

Dubovský bude kandidátom Za ľudí a Kresťanskej únie. Oficiálne ho chcú ako kandidáta predstaviť v stredu na tlačovej besede.

Mená kandidátov na prezidenta priniesol predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš do podateľne parlamentu doslova päť minút pred dvanástou. „Tak sme si povedali, aby to bolo prekvapenie na záver,“ povedal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko