Na hlavný obsah

Košická univerzitná nemocnica upravuje režim parkovania: Bezplatné už nebude pre všetkých

Parkovací lístok pacientom potvrdia na zdravotníckom pracovisku.

Košická univerzitná nemocnica upravuje režim parkovania: Bezplatné už nebude pre všetkých
Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: RTVS

Košická univerzitná nemocnica upravuje režim parkovania. Zásadnou zmenou v areáloch nemocnice je, že zľava z parkovného po novom platí výlučne pre pacientov, ktorým sa poskytla zdravotná starostlivosť a tiež pre ich návštevy.

Prvé štyri hodiny bezplatného parkovania v areáli nemocnice sú po novom už len výsadou pacientov. Zaparkovať na dve hodiny zadarmo môžu aj návštevy hospitalizovaných.

„Našim cieľom je, aby sa to zredukovalo, aby sme eliminovali autá, ktoré si tu v podstate šoféri len odkladali. Ostatní majú jednoducho grátis 30 minút a potom si to musia zaplatiť,“ priblížil námestník pre technicko-prevádzkový úsek Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice Igor Havrila.

Parkovaniu pri košickej nemocnici sa v Správach RTVS venovala redaktorka Katarína Zakuťanská:

Parkovací lístok pacientom potvrdia na zdravotníckom pracovisku, ktoré navštívili. Rovnako to platí aj pre návštevy pacientov.

„Na pracovisku, keď ste skončili, tak požiadate o verifikáciu lístku, lístok jednoducho skontrolujú a verifikujú. Vy sadáte do auta a kamera vám nasníma ŠPZ a púšťa vás von, tým pádom nikoho neobťažujete,“ dodal Havrila.

„Jeden z našich areálov patrí do zákonom chránenej pamiatkovej zóny vrátane historického parku, kde je nevyhnutné regulovať parkovanie. Druhý náš areál sídli v blízkosti iných zdravotníckych zariadení, ktoré majú parkovanie spoplatnené ako aj v blízkosti lekárskej fakulty. Preto sme museli vytvoriť pravidlá na parkovanie,“ zdôvodnila hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Ľudia so zdravotne ťažkým postihnutím, darcovia krvi, polícia, sanitné alebo prepravné vozidlá pre pacientov parkujú v areáloch nemocnice počas celého dňa zdarma.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny