Na hlavný obsah

Majstrovstvá sveta juniorov: Poznáme zostavu, ktorá zabojuje vo štvrťfinále proti Fínsku

Do hry zasiahne sedem obrancov a trinásť útočníkov

Majstrovstvá sveta juniorov: Poznáme zostavu, ktorá zabojuje vo štvrťfinále proti Fínsku
Foto: iihf.com

Slovenských hokejových reprezentantov do dvadsať rokov čaká vo švédskom Göteborgu štvrťfinálový súboj proti Fínsku. Do hry zasiahne sedem obrancov a trinásť útočníkov. Úvodné vhadzovanie je na programe o 12.00 hod.

Podľa predpokladov sa do bránky ako jednotka postaví Adam Gajan, ktorý v skupine vychytal tri víťazstva a proti USA mal voľno. Kryť chrbát mu bude Samuel Urban.

Do prvého obranného páru sa po dvojzápasovej odmlke vracia Dávid Nátny, ktorý nastúpi po boku Maxima Štrbáka. Druhé obranné duo je zložené z Jozef Viliama Kmeca a Borisa Žabku.

Tretiu dvojičku vytvorí Luka Radivojevič s Milanom Pišojom, ktorý nedohral duel proti USA. Na pozícii siedmeho beka je písaný Marián Moško.

V prvom útoku nedošlo k žiadnej zmene. Na krídlach sa predstaví Filip Mešár a kapitán Adam Sýkora, centrom Servác Petrovský.

Zmena nastala v druhej formácii, do ktorej sa vracia Martin Mišiak. Ten nahradil Romana Kukumberga, ktorý tentokrát figuruje v štvrtom útoku. V ňom nastúpi aj František Dej a Peter Cisár. Posledný menovaný si na šampionáte odkrúti premiéru. Tréneri ho na súpisku dopísali po zranení Alexa Čiernika. Trinástym forvardom je Markus Suchý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport