Na hlavný obsah

Slovenskí juniorskí hokejisti si na Fínov veria, do štvrťfinálového súboja MS idú naplno

Duel sa hrá v utorok od 12.00 h.

Slovenskí juniorskí hokejisti si na Fínov veria, do štvrťfinálového súboja MS idú naplno
Slovenskí hokejisti. Foto: IIHF

Slovenskí hokejisti si pred štvrťfinálovým súbojom MS hráčov do 20 rokov na súpera z Fínska veria. Duel je v hale Frölundaborg na programe v utorok (2. 1.) o 12.00 h.

Tréneri majú k dispozícii troch brankárov, sedem obrancov a trinásť útočníkov. Zraneného Alexa Čiernika, ktorý nedohral duel so Švajčiarskom, nahradil na súpiske Peter Cisár.

„Veľmi sa na zápas tešíme, kabína je nastavená víťazne. Vieme, čo môžeme očakávať a budeme sa snažiť vyhrať,“ povedal po pondelkovom (1. 1.) tréningu podľa portálu hockeyslovakia.sk útočník František Dej.

S Fínmi Slováci pred šampionátom prehrali v príprave 1:5. „Bola to dobrá facka, no všetci vedia, že sme neboli v plnej sile,“ pripomenul Dej. Očakáva vyrovnaný štvrťfinálový súboj. „Sme oveľa viac pripravení, ideme vyhrať. Fíni majú veľmi dobrých korčuliarov, no my tiež. Na súpera môže platiť rýchlosť a tvrdosť,“ dodal.

Obranca Dávid Nátny vynechal na turnaji dva zápasy pre ľahkú virózu. „Je to už lepšie. Tri dni som bol na izbe, trochu som poležal. Verím, že budem stopercentne fit,“ informoval hráč, ktorému v úvode šampionátu patrila pozícia v prvej obrannej formácii.

„Teším sa na zajtrajší zápas a dúfam, že to bude všetko dobré. S Fínmi sme pred šampionátom prehrali, ale príprava je niečo iné ako turnaj. Odvtedy sme absolvovali veľa zápasov a podali v nich dobré výkony. Zajtra to bude úplne iný zápas a pôjdeme do toho naplno,“ sľúbil Nátny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport