Na hlavný obsah

Marian Kotleba odovzdal podpisy na prezidentskú kandidatúru

Konkrétny program chce predstaviť neskôr.

Marian Kotleba odovzdal podpisy na prezidentskú kandidatúru
Kandidát na prezidenta SR Marian Kotleba odovzdal podpisy na svoju kandidatúru v prezidentských voľbách. Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda mimoparlamentnej ĽSNS Marian Kotleba odovzdal v utorok (30. 1.) do Národnej rady (NR) SR podpisy potrebné na prezidentskú kandidatúru. Od občanov ich vyzbieral vyše 20-tisíc.

„Išli sme do toho naplno, išli sme do toho s tým, že chceme priniesť do prezidentskej kandidatúry alebo do prezidentských volieb skutočne odvážny nový vietor, ktorý bude hovoriť o slovenských záujmoch, o tom, čo ľudia potrebujú,“ poznamenal Kotleba.

Konkrétny program chce predstaviť neskôr. „Na to mám ešte čas, musíme si predsa počkať na zaregistrovanie kandidátov. Myslím si, že prezidentských tém je viacero a určite jedna zo silných tém bude zahraničná politika,“ doplnil.

Kandidovať za hlavu štátu môže podľa zákona každý občan SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Návrhy kandidátov na prezidenta možno odovzdať do 30. januára do polnoci.

Kandidáta na prezidenta navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s 15-tisíc podpismi.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo sa uskutoční 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Volebná kampaň pred prezidentskými voľbami sa už začala. Kandidáti na ňu môžu minúť pol milióna eur. Kampaň sa končí 48-hodinovým volebným moratóriom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko