Na hlavný obsah

My Ukrajinci vieme lepšie, než ktokoľvek iný, že lepší zajtrajšok nepríde sám od seba: Zelenskyj sa prihovoril národu

Náš nový rok bude taký, aký chceme, povedal.

My Ukrajinci vieme lepšie, než ktokoľvek iný, že lepší zajtrajšok nepríde sám od seba: Zelenskyj sa prihovoril národu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval v nedeľu (31. 12.) večer vo videopríhovore svojich krajanov, aby vytvárali svoj život v novom roku podľa vlastných predstáv a nestrácali zo zreteľa budúcnosť svojej domoviny. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

„My Ukrajinci vieme lepšie, než ktokoľvek iný, že lepší zajtrajšok nepríde sám od seba, pretože my bránime každý z našich zajtrajších dní vlastnými rukami,“ povedal prezident vo videu. Po jeho boku vystúpila aj jeho manželka Olena Zelenská. „Práve preto bude náš nový rok presne taký, aký chceme a aký si ho vytvoríme,“ dodal.

Zelenskyj poznamenal, že nový rok sa spája aj s aktivitami plnými energie, a oslovil priamo ľudí: „Nielen novoročný zázrak, ale aj celoročný zázrak ste vy všetci: odhodlaní, zodpovední, starostliví a výkonní.“

Zároveň pripomenul Ukrajincom, že Rusko neustále na Ukrajinu útočí, a zaželal im veľa sily a odvahy. „Želám život a silu ľuďom, ktorí bránia slobodnú a bezpečnú budúcnosť – nielen svoju vlastnú, ale celého sveta,“ vyhlásil ukrajinský prezident.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet