Na hlavný obsah

Na rukách drží novorodenca, za nimi je inkubátor. Fotografia ministerky zdravotníctva vyvolala vlnu kritiky

Zuzana Dolinková sa bráni, že dodržala všetky pokyny.

Na rukách drží novorodenca, za nimi je inkubátor. Fotografia ministerky zdravotníctva vyvolala vlnu kritiky
Na fotografii podpredsedníčka strany Hlas-SD Zuzana Dolinková. Foto: TASR

Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) čelí kritike pre fotku s novorodencom, ktorá vznikla počas jej tohtotýždňovej návštevy popradskej nemocnice. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) v reakcii uviedlo, že ministerka sa riadila pokynmi zdravotníkov a plne rešpektovala ich odporúčania.

„Počas návštevy nemocnice sa ministerka riadila a plne rešpektovala odporúčania zdravotníckeho personálu tak, ako sa to deje pri každej takejto návšteve. O akýchkoľvek skutočnostiach či obmedzeniach súvisiacich s návštevou zdravotníckeho zariadenia sa vždy vopred dôkladne informuje v danom zariadení,“ priblížili z komunikačného oddelenia rezortu.

Ministerstvo mrzí, že napriek dodržaniu pokynov vznikla v súvislosti s návštevou nemocnice takáto reakcia. „Ministerka by nikdy nekonala tak, aby došlo k ohrozeniu zdravia pacienta,“ dodalo.

Dolinková tento týždeň uverejnila na sociálnej sieti fotografie z návštevy popradskej nemocnice. Na jednej z nich drží v rukách novorodenca, za nimi je inkubátor. Príspevok vyvolal vlnu kritiky.

Ministerke ľudia napríklad vyčítali, že nemá na sebe oblečený jednorazový plášť a nemá zložené šperky, aby tak minimalizovala riziko infekcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko