Na hlavný obsah

Napriek Vlhovej vypadnutiu Jasnú zaplnili tisíce fanúšikov, pochvaľovali si najmä atmosféru

Technologické inovácie pod Chopkom zostanú.

Napriek Vlhovej vypadnutiu Jasnú zaplnili tisíce fanúšikov, pochvaľovali si najmä atmosféru
Jasnú zaplnili fanúšikovia aj druhý deň. Foto: RTVS

Svetový pohár v Jasnej sa skončil. Aj počas druhého súťažného dňa sa stretli vo fanzónach tisíce fanúšikov. Neodradilo ich ani to, že v súťaži chýbala naša najväčšia hviezda – Petra Vlhová. Po sobotnom (20. 1.) páde a zranení kolena sa pre ňu táto sezóna predčasne skončila.

Rodáčka Petra Vlhová fanúšikom chýbala, atmosféra v Jasnej bola aj napriek tomu aj počas druhého súťažného dňa výnimočná. Na hviezdy svetového lyžovania sa prišli pozrieť fanúšikovia všetkých vekových kategórií. „Som hrdá na Slovákov, že fandili až do konca, aj keď Peťa vypadla a zranila sa,“ uviedla jedna z fanúšičiek v Jasnej,

Druhý deň Svetového pohára v Jasnej zmonitoroval do reportáže v Správach RTVS redaktor Martin Do:

To, že sa Jasná zaradila medzi špičku v organizácii svetového pohára, potvrdili aj samotné pretekárky na sociálnych sieťach. O bezproblémové zabezpečenie pretekov, aj programu mimo tratí, sa počas celého víkendu staral viac ako 900-členný tím.

„Lyžovanie je samozrejme na prvom mieste, ale to všetko, čo sme dokázali v spolupráci s partnermi vytvoriť, vytvorilo, veríme, že nový level tohto podujatia,“ skonštatoval hovorca prevádzkovateľa tatranských stredísk TMR Marián Galajda.

Inovácie v Jasnej zostanú

Technologické inovácie, ktoré Svetový pohár priniesol do Jasnej, pod štítom Chopku zostávajú. Organizátori tvrdia, že Jasná je plnohodnotne pripravená aj na ďalší ročník.

,,Ak sa bavíme o nejakých technologických veciach, máme tu 5G sieť, ktorú vďaka jednému z partnerov sme tu priniesli a sú tu veci, ktoré tu vďaka tomu jednoducho zostávajú, rôzne ďalšie vychytávky ktoré sme získali vďaka tomu, že sme toto podujatie mohli pripraviť,“ uzavrel Galajda.

Organizátori hovoria, že celý víkend bol bez problémov a návštevníci chvália dobre vyriešenú dopravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko