Na hlavný obsah

Podpaľač z Dunajskej Stredy mal dvoch objednávateľov, za službu mal od nich okrem peňazí dostať aj drogy

Policajti objednávateľov obvinili a hrozí im väzenie.

Podpaľač z Dunajskej Stredy mal dvoch objednávateľov, za službu mal od nich okrem peňazí dostať aj drogy
Podpaľač úmyselne podpálil dve autá a požiar následne poškodil ďalších päť. Foto: Facebook/Polícia SR

Jedenásť dní po dolapení 21-ročného podpaľača z Dunajskej Stredy sa vyšetrovateľom podarilo vypátrať a obviniť dvoch objednávateľov týchto skutkov. Informovala o tom v pondelok (29. 1.) trnavská krajská polícia na svojom facebooku.

„Policajti na objasnení celého prípadu intenzívne pracovali a v ich rukách nakoniec skončili aj dvaja muži, ktorí si podpálenie vozidiel v meste Dunajská Streda objednali,“ priblížila polícia. Za podpálenie dvoch áut podpaľačovi sľúbili okrem peňazí aj pervitín.

„Muži vo veku 38 a 28 rokov mu mali vopred na mobile ukázať, ktoré autá chcú zlikvidovať, na miesto ho dopraviť a do rúk mu dať aj všetky potrebné veci na založenie požiaru pod osobnými autami,“ uviedla polícia.

Dvomi úmyselne založenými požiarmi nakoniec úplne zhoreli dve vozidlá a ďalších päť áut, ktoré boli v ich tesnej blízkosti, požiar poškodil.

Oboch mužov, ktorí si podpálenie áut objednali, obvinili zo zločinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva.

„Po ich zadržaní zároveň predložil prokurátorovi podnet, aby boli osoby stíhané väzobne. S dôvodmi väzby sa sudca pre prípravné konanie stotožnil a obaja muži skončili cez víkend vo vyšetrovacej väzbe,“ priblížila polícia. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny