Na hlavný obsah

Poslanci schválili novelu Trestného zákona v prvom čítaní

Za hlasovala tesná väčšina poslancov NR SR.

Poslanci schválili novelu Trestného zákona v prvom čítaní
Poslanci sedia v rokovacej sále Národnej rady SR. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok (26. 1.) schválili návrh novely Trestného zákona v prvom čítaní a posunuli ho do druhého čítania. Za hlasovalo 76 zo 77 prítomných poslancov, jeden sa hlasovania zdržal.

Za schválenie novely v prvom čítaní hlasovali poslanci vládnej koalície. Prítomní boli aj opoziční poslanci, ktorí však na protest vytiahli svoje poslanecké preukazy, a systém ich tak vykázal za neprítomných.

Vo všeobecnej rozprave vystúpilo 24 poslancov. Opoziční poslanci Ondrej Dostál (SaS) a Marián Čaučík (KDH) podali návrhy nepokračovať v rokovaní o návrhu novely Trestného zákona a vrátiť ho na dopracovanie. Proti týmto návrhom však bolo 76 poslancov, a tak ich neschválili.

Poslanci tiež nesúhlasili s návrhom na zmenu lehoty na prerokovanie návrhu zákona vo výboroch na lehotu do 12. februára.

Rovnakým počtom hlasov poslanci ukončili prebiehajúcu 6. schôdzu parlamentu. Neprerokované zákony sa presúvajú na nasledujúcu schôdzu, ktorá začne budúci týždeň v stredu (31. 1.) o 13.00 h. Vtedy by mali poslanci rokovať aj o novele Trestného zákona v druhom a treťom čítaní.

Pozrite si záznam z hlasovania parlamentu o novele Trestného zákona:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko