Na hlavný obsah

Predsedníctvo Smeru rozhodlo, že v prezidentských voľbách strana podporí P. Pellegriniho, vyhlásil R. Fico

Predseda vlády však bude A. Dankovi držať palce.

Predsedníctvo Smeru rozhodlo, že v prezidentských voľbách strana podporí P. Pellegriniho, vyhlásil R. Fico
Premiér Robert Fico (Smer-SD) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Foto: RTVS

Strana Smer-SD podporí v prezidentských voľbách Petra Pellegriniho (Hlas-SD). V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to vyhlásil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) s tým, že o tom rozhodlo predsedníctvo strany.

„Podľa nás spĺňa všetky kritériá. Nie je to americký sluha ako pán (Ivan) Korčok, má vlastný názor. Je to človek, ktorý sa bude pokúšať spájať, kým pán Korčok chce rozdeľovať,“ myslí si Fico. Predseda parlamentu má podľa neho veľké medzinárodné skúsenosti, dobré kontakty a silné ľavicové cítenie.

Šéf kabinetu uviedol, že strana chce usporiadať aj verejné podujatia na podporu Pellegriniho kandidatúry. Podľa neho je zostava druhého kola volieb už teraz jasná.

Lídra SNS Andreja Danka si váži a drží mu palce, ale ako strana nebudú podporovať viac kandidátov. „Je veľmi málo politikov na Slovensku, ktorí dokážu robiť politiku tak, že nie sú pod vplyvom nejakých silných ľudí v pozadí. Andrej Danko medzi nich patrí,“ vysvetlil.

Zdôraznil, že v koaličnej zmluve nie je žiadna zmienka o prezidentských voľbách. Ak si bude SNS po prípadnom Pellegriniho víťazstve vo voľbách nárokovať nejaké posty, napríklad ministerstvo hospodárstva alebo predsedníctvo Národnej rady SR, tak to bude podľa Fica na Hlase, či dôjde k nejakým zmenám.

Fico: Nechajte už toho A. Danka

Otázky k dopravnej nehode lídra SNS Fico opakovane odbíjal. „Tak trafil semafor, nech zaplatí škodu. Povedal veľmi presne Andrej Danko, že rád bude aj verejno-prospešné práce robiť,“ vysvetlil. Opäť spomínal aj nehodu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

„Nechajte toho Andreja Danka, neurobil nič strašné. Narazil v noci do semaforu, asi dostal šmyk, neviem čo sa stalo. Andrej urobil chybu a uvedomil si, že urobil chybu,“ dodal. Na otázku moderátorky, čo by sa stalo obyčajnému človeku, ak by si po nehode zachoval ako Danko, premiér neodpovedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko