Na hlavný obsah

Prenocovali na ceste: V noci uviazli na nemeckých diaľniciach pre poľadovicu a sneh stovky áut

Cestujúcich zásobili dekami a teplými nápojmi.

Prenocovali na ceste: V noci uviazli na nemeckých diaľniciach pre poľadovicu a sneh stovky áut
Kolóna áut na diaľnici pri Frankfurte. Foto: TASR/AP

Pre sneh a poľadovicu uviazli v noci na štvrtok (18. 1.) na niektorých nemeckých diaľniciach stovky áut. Informuje o tom agentúra DPA. Uväznených cestujúcich na niektorých miestach záchranári zásobovali dekami a teplými nápojmi.

Aj vo štvrtok sa zrušili viaceré lety na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom. Znovu sa očakáva sneženie, v niektorých nemeckých regiónoch budú zatvorené školy.

Komplikácie na diaľniciach hlásia predovšetkým z Porýnia-Falce a Hesenska, v ktorého východnej časti sa tvorili mnohokilometrové kolóny áut. Diaľnice A4, A5 a A7 tam zablokovali kamióny, ktoré buď skrížili dopravné tepny alebo nevedeli pre poľadovicu vyjsť do kopca.

V Porýní-Falci podľa policajných odhadov dlhé zápchy na diaľnici A3 postihli dvetisíc ľudí. Vodičov, ktorí sa vo štvrtok vydávajú na cesty, nemeckí meteorológovia vyzvali, aby so sebou mali dostatok pohonných látok. Ale tiež teplé oblečenie, deky, potraviny a pitie.

Na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, ktoré v stredu pre mrznúci dážď výrazne obmedzilo prevádzku, vo štvrtok lietadlá pristávajú aj štartujú. Podľa hovorkyne letiska je však zrušených viac ako 300 spojov, ďalšie môžu pribúdať počas dňa. Naopak, letisko v Mníchove je po stredajšom rušení letov dnes v prevádzke bez obmedzení.

Na niektorých miestach spolkovej republiky má napadnúť až 30 centimetrov snehu. „Snehové zrážky opakovane vedú k narušeniu dopravy, najmä v nížinách,“ konštatovali meteorológovia. V Kolíne nad Rýnom to nepriamo potvrdil tunajší dopravný podnik, ktorý vo štvrtok vysadil autobusovú dopravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet