Na hlavný obsah

Slovensko šokovala brutálna vražda: Kriminálny psychológ povedal, ako mohol do toxického vzťahu dvojice zasiahnuť alkohol

Prípad označil Ondrej Kubík za "filmový".

Slovensko šokovala brutálna vražda: Kriminálny psychológ povedal, ako mohol do toxického vzťahu dvojice zasiahnuť alkohol
kriminálny psychológ Ondrej Kubík Foto: RTVS

Na Slovensku sa už niekoľko dní hovorí o mimoriadne brutálnej vražde, ktorá sa stala v Bratislave. Detaily prípadu šokovali verejnosť svojou krutosťou. O udalosti sme diskutovali v relácii Interview :24 s kriminálnym psychológom Ondrejom Kubíkom.

Prípad vraždy v byte na bratislavskej Prievozskej ulici označil Kubík za „filmový“. „Je to filmový scenár, povedal by som. To bola moja prvá myšlienka po tom, čo som sa to dozvedel,“ uviedol psychológ.

„Tá brutalita, tá bezcitnosť, tá neúcta k ľudskému telu, spôsob zohavenia, vnútornosti, ktoré boli v podstate vonku z tela, to srdce von z tela. To symbolizovalo zrejme asi stratenú lásku, alebo niečo,“ vyjadril sa.

Keď sa Kubík dozvedel o krvavom incidente, uvažoval o agresorovi a obeti ako o ľuďoch, ktorí boli v partnerskom vzťahu a mali spoločnú domácnosť. Išlo podľa neho o toxický vzťah poznačený alkoholom. „Alkohol ako návyková látka, keď sa nadužíva, ale aj keď sa užíva bežne, môže akcelerovať určité formy správania,“ vysvetlil.

„Ak alkohol panuje v toxickom vzťahu, tak vzťahový rozklad prakticky urýchľuje, na jednej strane. Na druhej strane, tí partneri nevedia ísť od seba,“ uviedol kriminálny psychológ. „Ako by sme mohli ľudovo povedať, žerú sa navzájom,“ opísal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko