Na hlavný obsah

V areáli rafinérie v ruskom meste Tuapse vypukol požiar. Ukrajina čelila útoku dronov

Pred požiarom zaznel letecký poplach a bolo počuť explózie.

V areáli rafinérie v juhoruskom prístavnom meste Tuapse vypukol požiar. Informoval o tom v noci na štvrtok (25. 1.) ruskojazyčný server BBC News, podľa ktorého bol pred vypuknutím požiaru vyhlásený letecký poplach a bolo počuť explózie.

Mesto na pobreží Čierneho mora sa už v minulosti stalo terčom ukrajinských dronov. Ukrajina uviedla, že v noci zostrelila 11 zo 14 ruských dronov. V Odese sú najmenej dvaja zranení.

Ruské úrady uviedli, že si požiar podľa predbežných informácií nevyžiadal žiadne obete a podarilo sa ho lokalizovať na ploche 200 metrov štvorcových.

Miestnym tiež odkázali, aby nezverejňovali videá z miesta požiaru, a vyhli sa tak „nepriaznivým následkom“. Na sociálnych sieťach sú napriek tomu k dostupné zábery postihnutej rafinérie.

Miestne úrady ani ruské ministerstvo obrany zatiaľ nepotvrdili, že by požiar spôsobil útok bezpilotných lietadiel.

Ukrajinská armáda uviedla, že sa jej protivzdušnej obrane v noci podarilo zničiť väčšinu ruských dronov, ktoré útočili na ciele v Odeskej a Mykolajivskej oblasti.

Guvernér Odeskej oblasti Oleh Kiper oznámil, že pri útokoch na Odesu bol poškodený priemyselný objekt aj civilná infraštruktúra a obytné domy. Jeden človek podľa neho utrpel popáleniny, ďalší bol hospitalizovaný s mnohými reznými ranami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet