Na hlavný obsah

Vodič, ktorý začiatkom roka zdemoloval čerpaciu stanicu na D1, povedal, že ho k tomu prinútil vnútorný hlas

Sudca vodiča z Bulharska počas procesu prirovnal ku vrahovi z pražskej univerzity.

Začiatkom januára (4. 1.) na čerpacej stanici na diaľnici D1 neďaleko Leopoldova spôsobil 28-ročný Mitkin Antonov Lazarov z Bulharska státisícové škody.

Vo vysokej rýchlosti vrazil do tankovacích stojanov. Poškodil aj okolité vozidlá, interiér aj exteriér čerpacej stanice. Nové informácie, ktoré priniesol portál startitup.sk, poukazujú na to, že to nemusela byť nehoda.

„Vnútorný hlas mi povedal, aby som auto v plnej rýchlosti nasmeroval na čerpaciu stanicu,“ to sú slová, ktoré mal opakovať bulharský vodič po náraze. Podľa informácií portálu sa počas výsluchov muž so zmeneným menom správal zvláštne.

Mal mať neprítomný pohľad a opakoval slová „Alláh akbar“. Keď sa ho vyšetrovateľ spýtal, prečo to robí, tak mal odpovedať, že mu to hovorí hlas v hlave.

Sudca vodiča z Bulharska počas procesu prirovnal ku vrahovi z pražskej univerzity. Web tvrdí, že súd uviedol, že keby sa podobné impulzy opakovali, nie je vylúčené, že by mohol vozidlo nasmerovať do davu ľudí.

Policajný vyšetrovateľ pre Startitup potvrdil, že príčinou nehody nebol alkohol, drogy ani mikrospánok. Bulhara si totižto muselo prevziať špeciálne komando, pretože spôsoboval eskorte problémy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny