Na hlavný obsah

Zelenskyj: Ukrajina potrebuje urýchliť dodávky pre svojich vojakov bojujúcich na frontových líniách

Musia sa zrýchliť aspekty logistiky, dodal.

Zelenskyj: Ukrajina potrebuje urýchliť dodávky pre svojich vojakov bojujúcich na frontových líniách
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajina potrebuje urýchliť dodávky pre svojich vojakov bojujúcich na frontových líniách, uviedol v utorok (9. 1.) večer prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Hlavnou vecou je, že sa musia zrýchliť všetky aspekty logistiky,“ povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore, informuje agentúra DPA.

To sa týka aj dodávok munície a dronov, o ktorých prezident podľa vlastných slov hovoril s vrcholnými predstaviteľmi armády a príslušných ministerstiev.

„Diskutovali sme aj o spustení nových liniek na výrobu zbraní a munície na Ukrajine – v našich podnikoch a spoločne s našimi partnermi,“ povedal Zelenskyj.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že sa napriek existujúcim problémom podarí zaistiť bojujúcim jednotkám všetko, čo potrebujú.

Podľa správ z frontových línií majú ukrajinskí vojaci nedostatok munície. Po najnovších masívnych vlnách ruských leteckých útokov sa tiež objavili obavy, že Ukrajine dochádza aj munícia pre systémy protivzdušnej obrany.

Ukrajinská armáda medzičasom oznámila, že v priebehu utorka sa jej podarilo odraziť celkovo 64 ruských útokov na rôznych úsekoch frontu. Najviac, 21 útokov, zaznamenali v oblasti obliehaného východoukrajinského mesta Avdijivka a v okolitých obciach Pervomajske a Neveľske, píše agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet