Na hlavný obsah

Bábätká ako pokusné morčatá Ukrajiny: Ako to bolo s hoaxom, ktorý u nás šírila Ruská ambasáda?

Podobné správy sa nešírili prvýkrát.

Bábätká ako pokusné morčatá Ukrajiny: Ako to bolo s hoaxom, ktorý u nás šírila Ruská ambasáda?
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay, TASR/Martin Turanovič, koláž RTVS

Ruská ambasáda šírila na Slovensku správu o tom, že v nemocnici v okupovanom Mariupole sa mohli bábätká používať na experimenty. Pokusy vraj robil Kyjev v záujme západných farmaceutických spoločností. Samotná ambasáda však priznala, že ide o nepodložené tvrdenia.

Rádiu Slovensko sa o nepodložených informáciách z Mariupolu, ktoré šírila ambasáda Ruska na Slovensku, s redaktorkou Petrou Strižkovou v rubrike prehľadu dezinformácií týždňa s názvom Overovňa rozprával technologický novinár Martin Hodás.

Nejde o prvý prípad, kedy sa Rusi pokúšali šíriť výmysly o pokusoch na ľuďoch, zvieratách či o tajných biolaboratóriách ukrytých hlboko pod zemou. „Podľa doterajších skúseností ide s najväčšou pravdepodobnosťou len o ďalšiu z nepodložených manipulácií z Kremľa,“ uviedol Hodás.

Žiadne relevantné dôkazy, len naoko šokujúce odhalenia, ktorých cieľom je vykresliť Ukrajinu a jej vládu ako neľudskú. Takto sa Rusko kúsok po kúsku snaží legitimizovať svoj vojenský vpád na jej územie. Hodás tiež pripomenul, že ruská ambasáda na Slovensku je jednou z najaktívnejších ruských ambasád na sociálnej sieti Facebook po celom svete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko