Na hlavný obsah

Čelná zrážka na východe Slovenska si vyžiadala ľudský život. Vodič šoféroval nepripútaný

Vodič prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru.

Čelná zrážka na východe Slovenska si vyžiadala ľudský život. Vodič šoféroval nepripútaný
Na snímke auto po čelnej zrážke. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Na ceste medzi Kráľovským Chlmcom a Veľkými Kapušanmi sa v utorok (6. 2.) stala vážna dopravná nehoda. Čelnú zrážku dvoch osobných áut neprežila jedna osoba, informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Podľa polície vodič auta značky Seat prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa čelne zrazil s druhým vozidlom. To silný náraz odhodilo do priekopy. Vodič Seatu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, podľa polície nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Vodička druhého auta sa zo zranení bude liečiť 14 dní.

„Vodička bola na zistenie prítomnosti alkoholu v jej dychu podrobená dychovej skúške, výsledok dychovej skúšky bol však negatívny. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý vodič, bude zisťované pri nariadenej pitve,“ uviedla polícia.

Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví. Na vodičov aj spolujazdcov apeluje, aby za každých okolností používali bezpečnostný pás.

„Slúžia na zabezpečenie bezpečnosti cestujúcich v prípade nehody, pri ktorej môžu výrazne znížiť riziko vážneho zranenia alebo smrti. Platí, že bezpečnostný pás má v aute používať každý, a to bez ohľadu na vek, povolanie alebo to, či sedí vpredu alebo vzadu,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny