Na hlavný obsah

Herec Alec Baldwin, ktorý je obvinený z neúmyselného zabitia, svoju vinu popiera. Na súd sa nedostavil

Obhajcovia doručili dokument, v ktorom herec trvá na svojej nevine.

Herec Alec Baldwin, ktorý je obvinený z neúmyselného zabitia, svoju vinu popiera. Na súd sa nedostavil
Na snímke herec Alec Baldwin. Foto: TASR/AP

Americký herec Alec Baldwin pred súdom odmietol vinu za neúmyselné zabitie, z ktorého je obvinený v súvislosti so smrteľným výstrelom pri nakrúcaní westernu Rust v roku 2021.

Súdna porota v americkom štáte Nové Mexiko 65-ročného herca obvinila kvôli incidentu, ktorý sa odohral pri nakrúcaní nízkorozpočtového filmu v lokalite blízko mesta Santa Fe.

Baldwin 21. októbra 2021 vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Dvadsaťštyriročná kameramanka Halyna Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

Baldwin mal v stredu absolvovať vypočutie pred súdom. Podľa agentúry AFP sa však nedostavil, namiesto toho jeho obhajcovia doručili dokument, v ktorom trvá na svojej nevine.

Herec tvrdí, že pred výstrelmi nestlačil spúšť, čo pôvodne uznala aj prokuratúra a prvé obvinenie stiahla. V januári však prišlo obvinenie nové, ktoré sa opiera o závery nezávislých forenzných expertov.

Podľa nich nebola zbraň upravená tak, aby vyšiel výstrel bez stlačenia spustenia. Herec teda pri manévrovaní s revolverom musel pri nácviku scény stlačiť spúšť, aby strela zo zbrane vyšla, tvrdia experti.

Baldwinovi v prípade odsúdenia hrozí 18 mesiacov väzenia, uviedla AFP. Obžalobe z neúmyselného zabitia čelí tiež Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorej úlohou bolo pri nakrúcaní dohliadať na bezpečnosť zbraní a ktorá podobne ako Baldwin predtým uviedla, že sa cíti nevinná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet