Na hlavný obsah

KDH za prezidenta podporí Ivana Korčoka, kandidátku do eurovolieb povedie Miriam Lexmann

Korčok za podporu poďakoval.

KDH za prezidenta podporí Ivana Korčoka, kandidátku do eurovolieb povedie Miriam Lexmann
Na snímke Milan Majerský. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Opozičné KDH podporí v tohtoročných prezidentských voľbách kandidáta Ivana Korčoka. Kandidátku do eurovolieb povedie súčasná europoslankyňa za KDH Miriam Lexmann.

Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH o tom informovali predseda hnutia Milan Majerský a jeho podpredseda Marián Čaučík.

„Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta SR. Očakávame od Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov SR vrátane kresťanov a konzervatívcov. Bude rešpektovať hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva,“ povedal Majerský.

Korčok za podporu poďakoval. „Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine,“ podotkol. Korčok pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov aj o voličov vládnej koalície.

Líderka kandidátky do eurovolieb

Kandidátku KDH do eurovolieb povedie Lexmann. O celej kandidátke bude hnutie informovať v ďalších dňoch.

„Lexmann organizácia VoteWatch Europe vyhlásila za najvplyvnejšiu slovenskú europoslankyňu. S KDH ju spájajú už desiatky rokov. Jej bohaté skúsenosti sú zárukou toho, že KDH bude jasným hlasom hájiť hodnoty a slovenské záujmy v Európskom parlamente,“ skonštatoval Čaučík.

Celoslovenská rada v sobotu (17. 2.) zároveň odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko