Na hlavný obsah

Miliónová investícia pod Kráľovou hoľou. Malá obec postavila multifunkčnú športovú halu

Čakali na ňu 50 rokov.

Miliónová investícia pod Kráľovou hoľou. Malá obec postavila multifunkčnú športovú halu
Na snímke športová hala v obci Liptovská Teplička. Foto: RTVS

Miliónová investícia v dedine pod Kráľovou hoľou. Obec Liptovská Teplička postavila multifunkčnú športovú halu. Miestni hovoria, že takáto stavba nie je v žiadnej inej obci v regióne.

Čakali na ňu 50 rokov. Niečo si našetrili, aj sa zadlžili, len aby ambiciózny plán po polstoročí premenili na realitu. Hala má ihrisko, šatne aj hľadisko s kapacitou 200 miest na sedenie.

Na športovú halu sa v Správach RTVS z regiónov pozrela redaktorka Ivana Ratkovská:

V hale budú trénovať športové kluby aj dobrovoľní hasiči. V dedine, kde býva zima aj osem mesiacov v roku, to bude pre športovcov veľká zmena.

„Doteraz to bolo ťažké, sme chodili trénovať buď vonku, do susedných dedín, alebo na snehu,“ uviedol manažér klubu TJ Tatran Liptovská Teplička Marcel Ovsiak.

„Máme to doma, netreba nikde cestovať, je to super,“ podotkol hráč futbalového klubu TJ Tatran Liptovská Teplička Matej Bulava.

Poslúži aj na koncerty a inú kultúru

Hala poslúži aj na koncerty a inú kultúru, ale najmä ako telocvičňa pre základnú školu. Telesnú výchovu mali doteraz v provizórnom režime.

„Na chodbách, ako je to vo väčšine škôl na Slovensku, no a teraz máme rozvrh hodín, na ktorý nabehneme okamžite od pondelka a telesnú výchovu budeme mať v športovej hale,“ povedala riaditeľka ZŠ v Liptovskej Tepličke Melánia Sopková.

Nová multifunkčná hala stála 1,7 milióna eur. Časť peňazí získali z Fondu na podporu športu, z Prešovského samosprávneho kraja, a požičali si aj z banky. Zvyšok financovala obec.

„Nie sme bohatá, ale sme úspešná dedina. Štyrtisíc boli vlastné zdroje, ktoré sme šetrili niekoľko rokov,“ podotkol starosta obce Liptovská Teplička Slavomír Kopáč (nezávislý).

Uvedomujú si, že išli do rizika, keďže obec bude dlh splácať roky. Veria, že sa tento risk vyplatí, keďže v dedine chcú vychovať ďalších úspešných športovcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny