Na hlavný obsah

Neďaleko Opery v Sydney zasiahol blesk štyroch ľudí

Utrpeli popáleniny a mali problémy s činnosťou srdca.

Neďaleko Opery v Sydney zasiahol blesk štyroch ľudí
Na ilustračnej snímke budova opery v austrálskom meste Sydney. Foto: TASR/AP

Blesk v pondelok (19. 2.) popálil a omráčil štyroch ľudí neďaleko budovy Opery v Sydney, ktorí sa počas silnej búrky schovali pod strom v Kráľovskej botanickej záhrade, uviedli austrálski záchranári. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

„Všetci mali krátku stratu vedomia,“ povedal Dominic Wong zo záchrannej služby Nového Južného Walesu. Utrpeli tiež popáleniny a mali problémy s činnosťou srdca, povedal novinárom. Dvoch mužov a dve ženy v mladšom veku na mieste ošetrili záchranári a vo „vážnom ale stabilizovanom“ stave previezli do nemocníc v Sydney.

Pre búrku vypadla dodávka elektriny pre vyše 10-tisíc domácností a podnikov na severných predmestiach mesta, uvádza denník The Guardian. V pondelok popoludní bolo v okruhu 100 kilometrov od Sydney zaznamenaných približne 75-tisíc úderov blesku.

Štátna pohotovostná služba Nového Južného Walesu vyzvala ľudí vo východných častiach štátu, aby dodržiavali výstrahy pred silnými búrkami a intenzívnym dažďom, ktoré v nízko položených oblastiach môžu spôsobiť lokálne prívalové povodne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet