Na hlavný obsah

NHL: Slafkovský strelil svoj desiaty gól v sezóne, Montreal však nestačil na Dallas

Z výhry sa tešil druhý Slovák Martin Pospíšil, jeho Calgary vyhralo na ľade Islanders 5:2.

NHL: Slafkovský strelil svoj desiaty gól v sezóne, Montreal však nestačil na Dallas
Juraj Slafkovský oslavuje so spoluhráčmi z tímu Montreal Canadiens. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský strelil svoj desiaty gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. V sobotňajšom (10. 2.) zápase však Montrealu na body nestačil, keď Canadiens prehrali doma s Dallasom tesne 2:3.

Devätnásťročný krídelník skóroval v 39. minúte, keď ho spoza bránky našiel kapitán domácich Nick Suzuki a brankára Jakea Oettingera prekonal z veľkého uhla. Znížil tak na 2:3, no Canadiens sa už nepodarilo vyrovnať. Bol to Slafkovského desiaty gól v ročníku a v 51 zápasoch pridal aj trinásť asistencií. Dokopy strávil na ľade 19:30 min a okrem gólu si do štatistík pripísal aj jednu „plusku“, dve strely na bránku a dva bodyčeky.

Z výhry sa tešil druhý Slovák Martin Pospíšil, jeho Calgary vyhralo na ľade New Yorku Islanders 5:2. Dvadsaťštyriročný útočník strávil na ľade 12:08 minút, raz ohrozil brankára a dostal jednu „mínusku“. V drese hostí sa zaskvel obranca MacKenzie Weegar, ktorý strelil hetrik vrátane víťazného gólu.

Hráči St. Louis Blues zvíťazili v Buffale 3:1 a udržali si 8. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Dva góly strelil útočník hostí Jake Neighbours. Detroit zvíťazil nad Vancouverom 4:3 po predĺžení, v jeho 23. sekunde premenil samostatný nájazd Jake Walman. V drese Canucks zaznamenali po tri body (1+2) Filip Hronek a Elias Pettersson.

        

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport