Na hlavný obsah

Prvý opozičný protest pred parlamentom: Nesúhlas s novelou Trestného zákona prišli opäť vyjadriť tisícky ľudí

O novele sa napokon nehlasovalo.

Prvý opozičný protest pred parlamentom: Nesúhlas s novelou Trestného zákona prišli opäť vyjadriť tisícky ľudí
Pohľad na protest pred budovou NR SR. Foto: RTVS

Kým poslanci diskutovali o trestnom zákone v pléne Národnej rady (NR) SR, pred parlamentom sa zišli nespokojní protestujúci. Zhromaždenie zorganizovali opozičné strany. Tisíce Slovákov dali pred parlamentom hlasne najavo, že novela Trestného zákona z dielne vládnej koalície podľa nich nie je v poriadku.

„Som tu tretíkrát. Najviac mi vadí zrušenie špeciálnej prokuratúry a presunutie všetkých tých prípadov na krajské prokuratúry,“ priblížil svoj názor jeden z účastníkov protestov pred budovou parlamentu.

Prvý opozičný protest pred parlamentom do reportáže v Správach RTVS zmapovala redaktorka Barbora Škulová:

Opozícia protest prvýkrát zvolala pred budovu NR SR. „Už musí byť všetkým koaličným poslancom jasné, že ide o nebezpečný návrh, ktorým púšťajú na slobodu zlodejov, korupčníkov, okrem ich vlastných ľudí, o ktorých im ide. Aj preto sú tu dnes ľudia na námestí,“ myslí si podpredseda NR SR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Opozícia chcela protesty zorganizovať v čase hlasovania o novele trestného zákona. To však nevyšlo, keďže hlasovanie sa presunulo na štvrtok (8. 2.). „Neviem vám to povedať inak, proste psy brešú a karavána ide ďalej. Momentálne sa nevedia zmieriť s tým, že správu Slovenska máme v rukách my,“ dodal poslanec Rudolf Huliak (SNS).

Trojica opozičných strán avizuje, že aj keď novela Trestného zákona prejde, budú naďalej pokračovať v protestoch. Vo štvrtok majú protesty pokračovať aj v regiónoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko