Na hlavný obsah

Róbert Švec nesplnil podmienky na prezidentskú kandidatúru, potvrdila kancelária NR SR

Môže sa obrátiť na súd.

Róbert Švec nesplnil podmienky na prezidentskú kandidatúru, potvrdila kancelária NR SR
Na archívnej snímke Róbert Švec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Róbert Švec nesplnil podmienky potrebné pre kandidatúru na prezidenta SR. Kancelária Národnej rady (NR) SR preto neprijala jeho kandidatúru. Informovali o tom z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Rozhodnutie podpísal podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD).

„Komisia zriadená z rozhodnutia vedúceho Kancelárie NR SR po preskúmaní návrhu zistila, že doručený návrh nesplnil zákonom stanovené náležitosti, a preto odporučila neprijať návrh Róberta Šveca do voľby prezidenta SR,“ uviedla NR SR.

Kancelária priblížila, že Róbert Švec svoj návrh doručil 30. januára vo forme petície. Tá podľa zákonných ustanovení musí obsahovať podpisy od aspoň 15-tisíc občanov s právom voliť do NR SR.

„V prípade jeho nesúhlasu s týmto rozhodnutím sa môže obrátiť na súd,“ uzavrela kancelária. Dodala, že so súdom bude „plne spolupracovať a poskytne mu všetky príslušné dokumenty“.

„Niekto sa veľmi obáva toho, že aj v prezidentskej volebnej kampani, tak ako počas volebnej kampane do NR SR by sme v celoštátnych médiách prezentovali názory a postoje, ktoré sú nepohodlné pre súčasný neslovenský režim – liberálnu demokraciu,“ uviedol Švec v nedávnom stanovisku.

Avizoval, že bude ďalej pokračovať verejne v kontaktnej kampani s občanmi. „Voľby sú iba jedným z nástrojov, ako presadiť správne hodnotové smerovanie nášho štátu slovenského,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko