Na hlavný obsah

Slovan nastúpi v zápase konferenčnej ligy bez brankárskej jednotky. V Grazi majú obavy z ultras

Milan Borjan nenastúpi pre kartový trest a zranenie.

Slovan nastúpi v zápase konferenčnej ligy bez brankárskej jednotky. V Grazi majú obavy z ultras
Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava ďakujú fanúšikom. Foto: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava začnú európsku jar bez brankárskej jednotky Milana Borjana. Vo štvrtok (15. 2.) o 18.45 hod. nastúpia na pôde rakúskeho Sturmu Graz v prvom zápase play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Borjan nemôže nastúpiť pre kartový trest, v piatok sa navyše zranil v ligovom zápase na pôde Žiliny (4:0). S „belasými“ plánuje vycestovať aj početná skupina ich priaznivcov, na čo zareagovali aj miestne policajné zložky. Podľa agentúry APA existujú obavy z tvrdého jadra fanúšikov Slovana.

Slovan postúpil do vyraďovacej fázy z A-skupiny. Obsadil v nej druhé miesto na úkor Olimpije Ľubľana a prekvapenia európskej jesene, islandského KÍ Klaksvík. Priamo do osemfinále išiel jednoznačný favorit skupiny OSC Lille.

„Belasí“ zaznamenali cez zimu viacero odchodov, z toho dva výrazné. Obranca Lucas Lovat zamieril do ruského Achmatu Groznyj, útočník Aleksandar Čavrič zasa na hosťovanie do japonského Kašima Antlers. Forma úradujúcich majstrov tak bola otázna, no jarnú časť Niké ligy otvoril vedúci tím tabuľky jednoznačným triumfom 4:0 v šlágri na pôde druhej Žiliny.

Gólom a asistenciou k tomu prispel nový útočník Gerson Rodrigues, ktorý je v klube na hosťovaní z Dynama Kyjev. Obranca Spyros Risvanis z Dunajskej Stredy, ktorý taktiež posilnil rady tímu v zime, na súpiske chýbal.

Borjan zranený s kartovým trestom

Borjan dostal červenú kartu v 53. minúte decembrového zápasu „áčka“ proti Ľubľane za stavu 1:1. V bránke ho nahradil Martin Trnovský a domáci nakoniec prehrali 1:2. Náhradný brankár dostal následne miesto v základe v záverečnom zápase jesene proti Dunajskej Strede (2:1) a Borjana nahradil aj v piatok v Žiline, kde nastúpil za stavu 2:0.

„Myslím si, že nás čaká veľmi bojovný a behavý súper, ktorý má dobrých hráčov. Aj my však máme dobrých futbalistov a predovšetkým, sme skúsený tím. Vieme, ako hrať takéto veľké európske zápasy. Dôležité bude presadiť sa vpredu a byť pevní vzadu. Podľa mňa je to pred začiatkom dvojzápasu 50 na 50,“ povedal stredopoliar úradujúcich majstrov Tigran Barseghjan pre oficiálny klubový web.

Aj on sa podieľal na piatkovom triumfe Slovana presným zásahom, pod Dubňom vsietil víťazný gól v deviatej minúte. Arménsky hráč má v tejto sezóne celkovo deväť gólov a osem asistencií.

Vstup do jarnej časti sezóny vyšiel aj Sturmu Graz. Vo štvrťfinále Rakúskeho pohára vyradil Austriu Viedeň (2:0) a v úvodnom ligovom kole remizoval s favoritom súťaže Red Bullom Salzburg (1:1) a je v boji o titul. Tím zo Salzburgu účinkoval na jeseň v skupinovej fáze Ligy majstrov s Realom Sociedad San Sebastian, Interom Miláno a Benficou Lisabon.

Bezpečná zóna pre fanúšikov

So Slovanom vycestuje podľa oficiálnej stránky klubu do Štajerska približne 1 500 fanúšikov. Mesto zareagovalo podľa APA na tento fakt vytvorením bezpečnej zóny v okolí 500 metrov v okolí štadióna od štvrtka 15.00 hod. do piatka 1.00 hod.

Rakúska agentúra APA označila vo svojej správe tvrdé jadro priaznivcov bratislavského klubu za „otvorene ultrapravicové“ a „obzvlášť angažované vo výtržnostiach“. Miestna polícia počíta aj s možnými fanúšikovskými pochodmi v okolí štadióna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport