Na hlavný obsah

Ukrajina potrebuje získať nových vojakov, tvrdí brigádny generál nemeckého Bundeswehru

Niektoré ukrajinské jednotky sú na fronte už 24 mesiacov.

Ukrajina potrebuje získať nových vojakov, tvrdí brigádny generál nemeckého Bundeswehru
Ukrajinskí vojaci strieľajú na ruské pozície pri Bachmute. Foto: TASR/AP

Ukrajina musí získať nových vojakov, aby dokázala úspešne odrážať ruské útoky. V pondelok (5. 2.) to uviedol brigádny generál nemeckého Bundeswehru Christian Freuding. Informovala o tom agentúra DPA.

„Ukrajina bude určite musieť mobilizovať viac vojakov, ak už pre nič iné, tak na pokrytie doterajších strát,“ uviedol generál v pondelok pre médiá skupiny Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Ukrajinské jednotky sa tiež musia obnoviť, pretože niektoré z nich sú na fronte už 24 mesiacov. O spôsobe a rozsahu sa v súčasnosti na Ukrajine diskutuje.

Generál Freuding pripomenul aj údajný rozkol medzi ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a hlavným veliteľom ozbrojených síl Valerijom Zalužným.

„Do zákulisia nevidíme, no samozrejme sledujeme diskusiu vojenského a politického vedenia a, samozrejme, dúfame, že Ukrajina si zachová jednotnosť, ktorá jej počas uplynulých mesiacov a rokov dávala sily pri obrane. Takáto diskusia je vrcholom demokratického štátu, no neprispieva k jeho obrane,“ uviedol brigádny generál.

Ukrajina sa ruskej vojenskej agresii bráni od 24. februára 2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet