Na hlavný obsah

Dráma v obci na Spiši: Muž so zbraňou v ruke sa vyhrážal aj starostovi

Útočník skončil v rukách polície.

Dráma v obci na Spiši: Muž so zbraňou v ruke sa vyhrážal aj starostovi
Starosta obce Poráč. Foto: RTVS

Scéna ako z akčného filmu. Odohrala sa v pokojnej obci Poráč na Spiši. Dvadsaťdvaročný obyvateľ ohrozoval so zbraňou štyroch ľudí. Revolverom mieril aj na starostu. Skončil v rukách polície.

K vyhrážaniu sa so zbraňou došlo v strede dediny, v pondelok (11. 3.) krátko pred dvadsiatou hodinou večer. Dvadsaťdvaročný Rastislav mal najskôr so zbraňou v ruke ohrozovať ženu, ktorá pracuje v kaviarni. Tá mala so svojou kamarátkou čakať po záverečnej na autobus.

Dráme v obci Poráč sa v Správach RTVS z regiónov venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

“Chcel sa dostať ku alkoholu ešte. Nechcela mu majiteľka dopísať, tak prišiel aj so zbraňou, že si to vezme sám. Vytiahol na nich zbraň a povedal im, aby boli ticho. Boli šikovné a utiekli do môjho domu,“ opisuje príbuzná poškodenej Ľubica.

Keďže mali strach o život, na pomoc zavolali starostu, ktorý býva hneď oproti. „Vyšiel spoza autobusu, vytiahol zbraň a namieril na mňa. To bolo hororové. Zbraň bola ostro nabitá, bubienkový revolver,“ hovorí starosta obce Poráč Peter Volčko.

“Okolo môjho domu behal s takto namierenou zbraňou a utekal. Starosta si potom sadol k môjmu synovi do auta a už volali políciu,“ dodáva Ľubica.

Úlohu zohral alkohol

Medzitým sa útočník snažil ujsť a skryť. „Ohrozoval jedného pána. Prišiel k nemu domov, zaklopal na dvere. Ten mu otvoril a rovno k hlave mu priložil zbraň. Nech ho pustí dnu,“ hovorí starosta.

“On nepije, iba teraz prvýkrát pil. Asi mu preskočilo, keď toto spravil. Ja som s ním chodila na psychiatriu. On nie je normálny,“ uviedla babka útočníka Božena Kandráčová.

“Keby ja som bol hore, tak by sa toto v živote nestalo. Ja som spal,“ dodal dedo útočníka Milan Kandráč.

Babka útočníka tvrdí, že o tom, že vlastní zbraň nevedela. Údajne mu ju predali z Rudnian, z Pätoráckeho.

Policajti z obvodného oddelenia v Markušovciach, podozrivého napokon našli okolo pol druhej v noci. Bol u svojej družky v susednej osade Pätoraká. Spacifikovali ho a odviedli do policajnej cely.

“Vec prevzal spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ a vec preveruje ako podozrenie zo zločinu vydierania,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

“Doteraz som si myslela, že Poráč je veľmi bezpečné miesto, vôbec som sa nebála, ale už mám strach. Už sa budem asi aj zamykať,“ skonštatovala Ľubica.

Či muž mieril na ľudí ostrou, alebo plynovou zbraňou, zisťuje polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny