Na hlavný obsah

Hromadnú nehodu na nemeckej diaľnici neprežili dve osoby, desiatky ďalších utrpeli zranenia

Neďaleko Würzburgu sa zrazilo približne 40 vozidiel.

Hromadnú nehodu na nemeckej diaľnici neprežili dve osoby, desiatky ďalších utrpeli zranenia
Hromadná dopravná nehoda na diaľnici neďaleko Würzburgu. Foto: TASR/DPA

Dvoch mŕtvych a 27 zranených si vyžiadala hromadná dopravná nehoda približne 40 vozidiel na diaľnici neďaleko Würzburgu v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Informovala o tom v pondelok (25. 3.) agentúra DPA.

Žena vo veku 52 rokov a dvojročné dieťa zahynuli priamo na mieste nehody. Ďalšie dieťa previezli do nemocnice v život ohrozujúcom stave, uviedol hovorca tamojšej polície v pondelok v skorých ranných hodinách.

Podľa úradov museli diaľnicu úplne uzavrieť v smere na Norimberg až do skorého pondelkového rána v dôsledku troch nehôd, ktoré sa na mokrej vozovke stali v krátkom časovom rozpätí v nedeľu popoludní.

Najprv približne o 16.00 h kolidovalo 17 vozidiel. Niekoľko vodičov údajne sledovalo poškodené vozidlo odstavené na krajnici, v dôsledku čoho sa prestali sústrediť na jazdu a narazili do seba. Dve osoby sa pri tom zranili ťažko a deväť ďalších utrpelo ľahšie zranenia.

Bezprostredne potom narazili zozadu do zastavujúcich sa vozidiel ďalšie, pričom tri z nich zachvátil požiar. Žena a malé dieťa zahynuli a tri osoby utrpeli ťažké zranenia vrátane ďalšieho dieťaťa, ktoré transportovali do nemocnice v kritickom stave. Do bilancie nehody pribudlo aj 11 ľahších zranení.

Približne o pol hodinu neskôr narazili do kolóny ďalšie tri vozidlá, pričom utrpeli ľahšie zranenia tri osoby.

Na mieste zasahovalo veľké množstvo policajtov, hasičov a záchranárov. Podľa bavorského Červeného kríža pristáli na diaľnici aj tri záchranárske vrtuľníky.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet