Na hlavný obsah

Klein vzdoroval ďalšiemu hráčovi z elitnej desiatky, v Indian Wells napokon končí

Klein sa po turnaji stane novou slovenskou singlovou jednotkou.

Klein vzdoroval ďalšiemu hráčovi  z elitnej desiatky, v Indian Wells napokon končí
Na snímke slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Lukáš Klein ukončil svoje pôsobenie na turnaji ATP v americkom Indian Wells v druhom kole. Nad jeho sily bol deviaty nasadený Nór Casper Ruud, ktorý zvíťazil 6:4, 7:6 (4).

V dueli, ktorý trval 105 minút, si Slovák vypracoval sedem brejkbalov, ani jeden však nedokázal využiť. Nór zužitkoval jednu možnosť z troch.

Zverenec Karola Kučeru si v novom vydaní rebríčka ATP polepší, v jeho online verzii aktuálne figuruje na 127. priečke, čo je jeho nové kariérne maximum. Zároveň sa premiérovo stane novou singlovou slovenskou jednotkou, keď na tejto pozícii vystrieda Alexa Molčana, ktorý neobhájil vlaňajšie tretie kolo a v rebríčku ho čaká pokles.

Djokovič sa po piatich rokoch vrátil víťazne

Austrálčan Aleksandar Vukic vzal najvyššiemu nasadenému Novakovi Djokovičovi set, no Srb napokon zvíťazil 6:2, 5:7, 6:3. Dvadsaťštyrinásobný grandslamový šampión sa na podujatie vrátil po piatich rokoch. Predchádzajúce edície musel vynechať, keďže do krajiny ho nevpustili, pretože sa odmietol nechať očkovať proti koronavírusu.

„Päť rokov je dlhá doba v profesionálnom tenise. Zároveň však mám pocit, akoby som tu bol včera. Trvalo mi iba krátko, kým som opäť nadviazal spojenie s divákmi a všetkými, koho som tu dlho nevidel,“ povedal podľa AP Djokovič, ktorý turnaj v Indian Wells vyhral päťkrát. Ak uspeje ešte raz, odpúta sa na prvej priečke historických tabuliek od Rogera Federera, ktorý má taktiež päť triumfov.

Z nasadených hráčov sa rozlúčil s podujatím Poliak Hubert Hurkacz, ktorého ako nasadenú osmičku vyradil Francúz Gael Monfils 6:0, 6:7 (5), 6:2. Hráč číslo 23 Alejandro Davidovich zo Španielska skončil na rakete Francúza Arthura Filsa, ktorý zvíťazil 6:3, 6:4. Štvrtý nasadený Rus Daniil Medvedev si hladko poradil so Španielom Robertom Carballesom Baenom 6:2, 6:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport