Na hlavný obsah

Koniec maturitného týždňa zavŕšila skúška žiakov zo škôl národnostných menšín. Toto sú témy, z ktorých si mohli vybrať

Zo slovenčiny bude maturovať 1 500 žiakov.

Koniec maturitného týždňa zavŕšila skúška žiakov zo škôl národnostných menšín. Toto sú témy, z ktorých si mohli vybrať
Ilustračná snímka - maturanti. Foto: TASR/Milan Drozd

Maturitný týždeň v piatok (15. 3.) uzavrel externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín.

Toto sú štyri témy, z ktorých si mohli stredoškoláci vybrať:

  • „Všetko sa vždy končí. Ale tiež sa vždy všetko začína.“ Patrick Ness (Slávnostný prejav)
  • Moja trieda (Charakteristika)
  • „Život je zázrak, no nedejú sa v ňom zázraky. Erich Maria Remarque (Úvaha)
  • Stalo sa to 31. decembra (Rozprávanie)

V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry písalo obe z uvedených častí približne 1 500 žiakov. Spolu 26 maturantov absolvovalo test a slohovú prácu z ukrajinského jazyka a literatúry, priblížil Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

Týždeň písomných maturít v utorok 12. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku vyše 41-tisíc žiakov.

V stredu (13. 3.) maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Vo štvrtok (14. 3.) písomne maturovalo z matematiky viac ako 5 300 maturantov.

Náhradný termín určený pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je naplánovaný na 9. až 12. apríla. Výsledky externej časti maturitnej skúšky si všetky školy budú môcť prevziať 3. mája elektronickou formou. Výsledky žiakov v papierovej forme budú školám doručené do 12. mája.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko