Na hlavný obsah

Liga majstrov: Kane vystrieľal Bayernu postup do štvrťfinále, ďalej idú aj Parížania

Bayern zmazal jednogólové manko, Parížania nastúpili bez Škriniara.

Liga majstrov: Kane vystrieľal Bayernu postup do štvrťfinále, ďalej idú aj Parížania
Futbalista Bayernu Mníchov Harry Kane (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu počas odvety osemfinále Ligy majstrov FC Bayern Mníchov - Lazio Rím. Foto: TASR/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov a Paríža St. Germain postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. Bavori v domácej odvete vymazali prehru 0:1 z Ríma a Lazio zdolali 3:0. Francúzsky tím vyhral v prvom zápase 2:0 a na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian 2:1. Žreb štvrťfinále sa uskutoční 15. marca.

Bayern vstúpil do odvety v slabšej forme a s viacerými absenciami najmä v obrane, no odhodlaný čo najrýchlejšie zmazať manko z úvodného stretnutia. Pri počiatočnom tlaku mal dobrú šancu Musiala, ktorý po signáli z rohu tvrdo vypálil, ale Provedel si dal pozor.

Lazio hrozilo len sporadicky a vypracovalo si len jednu šancu. V 37. minúte Dier nadvihol center z ľavej strany a Immobile už hlavou nedokázal loptu umiestniť. Bavori dlho nevedeli prejsť cez obranu hostí, no v závere polčasu udreli.

V 39. minúte po centri z ľavej strany vrátil loptu pred päťku Müller a Kane ju pretlačil do siete. Následne z dobrej pozície netrafil Musiala, ale v nadstavenom čase prišiel druhý gól domácich. Po rohu vystrelil de Ligt a Müller tečoval loptu za Provedela.

Bayern v prvom dejstve nepustil súpera ku strele na bránku a nezmenilo sa to ani po hodine hry. V 61. minúte prišla ďalšia rana pred Lazio, keď sa zranil jeho kapitán a najlepší strelec Immobile.

Odvtedy prešlo len šesť minút, keď Provedel vyrazil Saneho strelu presne pred Kanea a bolo 3:0. Domáci tak v dvojzápase viedli 3:1 a v závere si postup bez problémov postrážili. Lazio bolo vpredu bezzubé a v druhej časti malo iba jedinú strelu.

Parížania si postup postrážili

Parížania, stále bez zraneného slovenského reprezentanta Milan Škriniara, si priniesli do Baskicka dvojgólový náskok a rýchlo ho zveľadili. V úvodnej štvrťhodine si vypracovali tri dobré šance.

Mendes ani Barcola neuspeli, ale kanonier Mbappe už áno, keď sa pohral s obrancami a strelu zatočil poza nich k pravej žŕdke. Domáci sa do šancí nedostávali, naopak kapitán PSG mohol pridať aj druhý gól.

Podarilo sa mu to, ale až po zmene strán v 56. minúte, keď ho vysunul Lee Kang-In a o postupujúcom bolo rozhodnuté. Domáci dostali loptu do siete v 63. minúte, ale gól Barrenetxeu neplatil pre ofsajd. V závere si ešte vytvorili zopár šancí, veľkú mal Silva, no dobrý zákrok predviedol Donnarumma. San Sebastian si nakoniec pripísal aspoň čestný úspech, v 89. minúte sa oň postaral Merino.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport