Na hlavný obsah

Medzi obcami pri Bratislave počas noci odstránili most. Vodičov na diaľnici čakajú obmedzenia

Na nočnej akcii sa zúčastnilo viac ako 100 ľudí.

Medzi obcami pri Bratislave počas noci odstránili most. Vodičov na diaľnici čakajú obmedzenia
Zábery z nočného búrania mosta. Foto: RTVS

V noci zo soboty (16. 3.) na nedeľu (17. 3.) odstránili most medzi obcami Ivanka pri Dunaji a Čierna Voda. Stalo sa tak počas niekoľkohodinovej uzávery diaľnice D1.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tak pokračuje v prácach prepojenia D1 a D4. Vodičov zatiaľ čakajú na diaľnici medzi Bratislavou a Triblavinou dopravné obmedzenia.

Po dôkladnom plánovaní sa na nočnej akcii zúčastnilo viac ako 100 ľudí. „Nielen demolovali most, ale súbežne pri zachovaní všetkých bezpečnostných opatrení sa pracovalo aj na rozmontovávaní zvodidiel, na umiestňovaní vankúša,“ priblížil hovorca NDS Tomáš Ferenčák.

„Rozprestrela sa textília, na to išla ochranná vrstva, to prebehlo zhruba za hodinu a pol po odstavení diaľnice. Všetko išlo podľa plánu, dokonca sa podarilo aj zbúrať mostné opory, ktoré boli v pláne až na ďalšie dni,“ opísal postup generálny riaditeľ NDS Filip Macháček.

Viac o odstraňovaní mosta zisťovala v Správach RTVS Natália Krížová:

Napriek tomu, že frekventovanú diaľnicu na 14 hodín úplne zatvorili, väčšie problémy v doprave nevznikli. Najbližších niekoľko mesiacov bude NDS pracovať na rozšírení diaľnice D1 medzi Bratislavou a Triblavinou na takmer štyri a pol kilometrovom úseku.

V úseku má platiť znížená rýchlosť. Polícia avizuje, že na jej dodržiavanie tu aj dohliadne. „Tým, že ostali všetky tri jazdné pruhy a tým, ak budú vodiči dodržiavať všetky tieto dopravné značky, ktoré tu sú osadené, dočasné dopravné značenie, tak nepredpokladám nejaké výraznejšie zdržanie,“ uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície Rastislav Polakovič.

„Ale sme pripravení v súvislosti s týmito obmedzeniami vykonávať dosť dôkladný dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou premávky,“ dodal.

Rovnako polícia, ako aj diaľničiari apelujú na vodičov, aby boli trpezliví a jazdili primerane vzniknutej situácii. Iba tak sa vyhnú nehodám a zbytočným kolónam.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny