Na hlavný obsah

Tragédia na svahu v Jasnej: Po zrážke s lyžiarkou zomrelo dieťa

Stav 39-ročnej lyžiarky zatiaľ nie je známy.

Tragédia na svahu v Jasnej: Po zrážke s lyžiarkou zomrelo dieťa
Ilustračná snímka - lyžiari v Jasnej. Foto: RTVS

Na svahu v lyžiarskom stredisku Jasná sa zrazila lyžiarka s dieťaťom, ktoré napriek privolanej pomoci neprežilo. Informuje o tom portál Noviny.sk. Obeťou mal byť podľa portálu 10-ročný chlapec z Poľska, ktorý bol so svojou rodinou na výlete. 39-ročnú lyžiarku so zranením chrbtice previezli do nemocnice.

Podľa portálu mal chlapec do lyžiarky naraziť zozadu. Po príchode záchranárov bol pri vedomí a komunikoval. Následne upadol do bezvedomia. Oživiť ho snažili na svahu aj v sanitke, no neúspešne.

„Maloletý lyžiar zraneniam na mieste podľahol, 39-ročná lyžiarka utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti KR PZ v Žiline,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

„V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

„V prvom rade je nám to úprimne ľúto. K nešťastnej udalosti došlo na zjazdovke 11a. Stalo sa to na upravenej, miernej časti červenej zjazdovky, vo veľmi dobrom počasí a za bezproblémovej viditeľnosti. Keďže nepoznáme okolnosti nehody, viac sa k nej nemôžeme vyjadrovať a musíme počkať na výsledky vyšetrovania,“ uviedol Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny